Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Орешарски (де)марш от троянския коневръз

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

Премиерът Орешарски отново отказа да говори пред нас- макар и само да прочете, каквото са му написали като становище за кризата в и около Сирия.

Ние си мислехме, че проблемите на Станишев с неговите руски лапсуси или езиковите недоразумения на Сакскобургготски са били връх на неволната политическа сатира през последния четвърт век, след като техният предшественик Тошо от Правец забавляваше дълги години без да иска българите с легендарните си простотии.

Да видим какво ни сервират от името на Орешарски онези, които не му позволяват да се появява на сцената с разни импровизации, за да не сбърка линията на партията, в която формално не членува.

„България счита, че СС на ООН е необходимо да изпълни своите отговорности, за да се прекрати насилието в Сирия”.

Ако наистина пишеше от името на България на български език, Орешарски нямаше да „счита” на руски, а да смята на български.

По-важно е обаче да преведем на разбираем български посланието, според което СС трябва да реши онова, което не може да реши без Русия, решена да не допусне онова, в което Орешарски и началниците му не желаят да се случи без санкцията на Москва.

Иначе казано, Орешарски ни съобщава, че Москва не позволява нещо и поради това ние искаме въпросното невъзможно нещо. Ако стане чудо и Кремъл си промени мнението, което би направило възможно едно решение на СС, тогава Орешарски ще се съгласи също.

” Използването на химическо оръжие е действие, което противоречи не само на международното право, но потъпква и елементарните норми на морала и хуманизма и заплашва да срине отдавна установени международни норми срещу използването на химическо оръжие.
Извършителите на това тежко престъпление трябва да понесат своята отговорност, а международната общност е длъжна да предприеме адекватни мерки, за да предотврати повтарянето му в бъдеще”, продължава писмената позиция от името на Орешарски.

Как точно международната общност да предприеме адекватни мерки, след като Москва не позволява косъм да падне от главата на Башар Асад? Това е абсурд, който в изявлението от името на Орешарски препуска ръка за ръка с
обещанието България да работи „за формирането на единна европейска позиция” , каквато няма и няма да бъде постигната.

Както няма и единна позиция на страните от НАТО, където решенията също се взимат с консенсус, т.е. и един троянски кон да изцвили против определено решение, алиансът не може да се произнесе с единна позиция.

Поради което днес управляващите в София поискаха единна позиция и на НАТО.

Лавирането в София по правилата на Лавров продължава, но лавров венец за това не се очертава.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional