Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЦВЕТЛИНИТЕ НА НАГЛОСТТА - ИЛИ ЗАРАДИ ЕДНОТО КРАСНО ИМЕ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Любен ЛАЧАНСКИ

Наемният държавен чиновник и по недоразумение шеф на МВР, най-откровено заплаши българските граждани с полицейски терор, ако те - т.е. ние, излезем на спонтанен митинг-шествие срещу временното правителство. Датата беше указана по подразбиране... Той го стори това нагло. По милиционерски заплашително и по кадесарски „загрижено”.

Още един „баща на нацията”, грижовен  за нашето и спокоствие, сън и свобода на придвижване от точка „А”, до точка „Б”. Обаче другарят Йовчев навярно нещо трябва да е объркал в сигнатурата на поръчковото си поведение. /Ех, тъжна библиотекарска младост-нерадост!!!/ Защото,Йовчев, погледни си календара, но не онзи, дето денят 9-ти септември е отбелязан с червена боичка, нито оня за съпружеската вярност, а действителния. Този зад пердето. Годината е 2013. На площадите са децата ни. Нашите - на тези, дето свалихме Живков, Луканов, Виденов и целия политически резил, който ни се изреди пред очите, замазвайки ги с най-откровени гуреливи обещания за „Дързост и красота”, с Путин в главната роля. Ние, а и децата ни, вече не ви искат. Нито теб, нито онези главанаци, които могат да ти поверят относителната сигурност на охраняваната от теб територия. Защото твоите ТВ-заплахи са заплахи на пъдар, на селски поляк, на горски стражар в крайна сметка.

И защо дърпаш лисицата за опашката, Йовчев. Заради едното красно име ли? Според Радичков /български писател от края на Ха-Ха век/ тя не е умрела, а само се преструва на умрела. Цитирам дословно. Световната история не познава, а и не търпи държавност без опозиция. А опозицията винаги се явява в образ на някой звяр. Това е и работата й. Да плаши самозабравилите се поляци, пъдари и горски стражари. Лошо Йовчев, лошо... Лошо си изучавал народопсихологията на българина в библиотекарското училище. Пък и като знам кой ти е бил учител по родна реч там, ми става ясно защо се държиш подобно Рачко Пръдлето - пазител единствено на едното си красно име. Това пак е класика, но няма да ти обаждам от къде е и кой е авторът.

Защото Йовчев, ти знаеш ли какво е да излязат 300 хиляди души в името на една кауза? Дори тази кауза да е обречена, като всяка свобода, и макар да знаят, че имбецилът Борисов ще иска да се възползва от лошия характер на българина и пак ще се опита да го обладае с властта си на банкянски пич?

Ей, Йовчев, 300 000 са много нещо. Не мож ни изби всичките.  Не си се представяй в ролята на капитан Харлаков! Нито на дедо Август Пиночет – покойният. Питай Румен Петков, ако на мен не вярваш, че и от Алфатар или Балчик да доведеш жандарми, те пак ще се издънят. И от Красноярск – също. Освен това, победителите не ги съдят, Йовчев. Победените – да. Затова внимавай какво говориш, особено пред онази машинка с обектива, дето се нарича ТВ-камера и всички с вратовръзки много и се подлагате като клиенти. Може да сте замислили голяма юдо-масонщина и йезуитщина даже със щастливия родител Станишев, Сергей Димитриевич, ама внимавайте. Народ е това, той трябва да се управлява според Ляпчев: ”...со кроце, со благо...”. А, ти директно включи на кьотека. Това е турцизъм, който не употреби, за да не издъниш коалиционните партньори. Но те, най-много знаят що значи кьотек и докъде стигат шефовете на МВР – изявени побойници.

Освен всичко друго, ако искам мога да подам тутакси жалба до всички съдебни инстанции в света, за публична заплаха на сигурността на мен и моето семейство, публично отправена в СМИ от овластено лице. Това пък, ако не го знаеш, е написано в Хартата за човешките свободи, която с много кадърма дори Живков подписа. И ще осъдя и теб,  и твоето красно име. А и „това царство, кърваво грешно”/Ботев/.

 За това много моля, нека скъпо платените за България наемни чиновници да се вслушват в онова, дето им го нашепват в ушните миди сирените на властта. Кофти свършват. Песента на сирените е злокобна...

Има и още: на този народ вече не му пука. Не можеш да го уплашиш. Той е беден, и грозен, и болен, и алкохолизиран. Това е истината. Онова с умните и красивите е за идиоти. Никой няма да тръгне да сваля власт, ако е доволен поне малко. Той – истинският протестиращ, живее в 50-годишна хрущовска хралупа. Той краде на дребно бензин и надгробия и продава дрога с тебишир на грамове. Какво можеш да му предложиш в замяна, та да го стрестнеш, за да не протестира?

/Прочее, какво с стана с ония охранител от Пловдив, дето задигна милион и кусур? Ще полежи 4 години и ще иде на Мадейра да му правят оздравителни масажи. Той защо не се пречупи/.

Казвам ти, че лисицата не е умрела, ама ти не вярваш, а говориш нелепици по телевизорите на хората. А хората сме твоите работодатели. Няма данъци, няма и заплати за вас и за онези момчета с палките. Дори и за онази най-красивата полицайка, която според мен трябва да прочете Фройд. А данъци ще има, не когато надзирателят Милети Орешарски - брат има работа, а временният премиер г-н Орешарски, брат му - ми я създаде. Или поне направи условията в страната прилични, та финландецът да дойде и да прави „Нокиа” джаджи тук, а не да идват само китайци и муджехидини, по-гладни и от мен, и от оня, дето го гледаш през прозорчето на лимузината, че рови в кофата за смет. Честно казано, образите зад стъкло на лимузина се изкривяват. Чувстваш се, че живееш в Кралството на кривите огледала. В момента такава страна е България. От много време.

Знам, знам, знам... Иван Костов е виновен за всичко. Аз съм виновен. Жена ми, дето не се ожени за евреин, е виновна. Може и да си прав Йовчев, но за себе си. Или за Паоло Коелю, който описва такива нежни души с бурни съдби като твоята. Нарича ги „истории”, а те са банални жълти разказчета за напил се с кръв комар, който не може да отлепи от ръката на моряка. Там и умира, щото кръвта била заразена с треска. И комарите  ги лови треска. Не знаеше ли? Е, сега ще знаеш, нали говориш за кръвопролития. Иначе, аз или жена ми, дето не се ожени за евреин. Или нашия кум, дето дядо му беше министър на МВР и се казва Пастухов, да е излязъл по телевизорите на хората да ги плаши с погроми и кръвожадност.

Не. Не. И три пъти не... Защото ние свалихме Живков, Луканов, Виденов и останалите тунеядци /виж по-горе/. Така че не ни плаши, Йовчев, за да не оцапаш особено красното си име: Цветлин. Малко странно за българин, но не съм П. Коелю и няма да задълбавам в твоите лични истории. Не ми е работа, пък и всеки сам отговаря за името си. Стига то да не е статистика, а белег. Като Ботев примерно, Вазов, Далчев. Има и други, но за тях след протестите. И чети повече, по-малко давай интервюта. Интервютата ги знаем, защото ние ги живеем, колкото и да ти изглежда странно. Но пак ще стигнем до комара, лисицата и Рачко Пръдлето, което не е живот, а литература. Не обърквай понятията Йовчев. Не бива! Особено персонажите.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional