Свободата днес и тук 30 Януари 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Антоанета Цонева пред ПИК: Протестите ще продължат до пълния рестарт на загнилата политическа система

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Марченко, http://pik.bg


Хората пак ще са навън, ако сегашната опозиция ги подведе

 

Покдрепилите протеста политически партии ще трябва да докажат, че не ги е страх от мафията и олигархията. Това коментира специално за агенция ПИК председателят на управителния съвет на Института за развитие на публичната среда (ИРПС) Антоанета Цонева относно насрочения за утре мащабен протест #ДАНСWithМе, който трябва да „посрещне“ депутатите от лятната им ваканция. Цонева е един от най-активните представители на демонстрациите срещу властта.

 

Тя припомни тезата на общата декларация на „Протестната мрежа“, според която през последните дни протестът е получил подкрепа от различни опозиционни партии.

 

„Тя представлява само едно - на предстоящите избори гражданите ще изискват подкрепящите днес, и не само те, да застанат фронтално срещу мафията – със своите идеи и кандидати. Ако не го направят, престоят им във властта ще бъде срамен и кратък. Ако нямат смелостта да пречупят гръбнака на мафията, хората ще бъдат отново на улицата“, категорична е Антоанета Цонева. 

 

Според думите й ако опозиционните политици не се справят със задачата, хората сами ще поведат борба срещу управляващите и техните олигарси, „докогато и колкото пъти трябва и докато политическият елит разбере, че трябва да започне операция "Чисти ръце".

 

"Оставката е само условие, като предстоящите избори трябва да дадат рестарт на загнилата политическа система, в която гражданите са изгубили тотално доверие“, обяснява още тя. 

 

Антоанета Цонева смята, че това не е протест срещу симпатизантите на една или друга партия. „ Протестът няма цвят, защото олигархията няма цвят. Гражданите искат да изтръгнат управлението от ръцете на кукловодите. Това е мнението ми. А има исторически прозорец за промяна“, пояснява още шефката на ИРПС.

 

В коментара си за ПИК тя също така призовава България „да стъпи на коловоза на правовия ред“: „И не мисля, че тук има различия между десни и леви, центристи и зелени - всеки български гражданин - млад или стар, богат или беден, от София и страната, заслужава добро управление, тъй като това правителство натисна детонатора на целия преход“.

 

Според думите й в момента всичко се е оголило докрай и дори се премина граница. „С контрапротести няма да стане. Нагнетява се напрежение между граждани и граждани - трябват лидери, които да разберат какво имат да казват хората, а не да ни делят и сблъскват - всички искат да живеят в нормална държава“, категорична е по този въпрос Антоанета Цонева


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional