Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Носталгици по НРБ да бъдат вкарани в едно реалити с всички екстри от онова време

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

„Изненадващо се оказва, че почти 20% от младите хора в България мечтаят да живеят по времето на Тодор Живков. Това сочи изследване на Националния център за изследване на общественото мнение, проведено през юни тази година.
18% от младежите споделят, че животът по времето на социализма е бил много по-добър и предпочитат да живеят тогава.
В проучването, посветено на образователни практики за изучаване на комунистическия режим, са участвали българи на възраст между 15 и 35 години от цялата страна.
Там се посочва, че за остров Белене не са чували 40 на сто от анкетираните.
Според данните от проучването, 42 на сто от младите българи до 35 години не знаят, че Хитлер и Сталин са диктатори.
Повече от половината не знаят какво е Освиенцим и не свързват с нищо конкретно Холокоста.
Абсолютно непознат за 85% от участниците в анкетата е и полският профсъюз „Солидарност”.”

Горната информация, цитирана от агенция ПИК, никак не ме учудва при положение, че става дума за държавата и народа, които търпят в центъра на столицата им да стърчи над всички останали символи на българската държавност паметник на благодарността към чужди окупатори, лишили България от въпросната държавност, т.е. независимост. Щом пропагандата в днешно време е в състояние да поддържа такава търпимост към лъжата, защо пък да не идеализира всичко останало, което е производна на същата онази окупация, следствие от която е и самият режим на Живков.

Понеже реалити програмите са адски модни напоследък у нас, имам предложение: да бъдат вкарани няколко от замечтаните по светлото минало младежи в една възстановка и да бъде заснет ентусиазмът им. За целта ще бъде достатъчно да ги поставят при следните условия:

- Забрана за следване на наследствено политически неблагонадежните сред тях.
- Забрана да пътуват където и да било без разрешение по милиционерска и партийна линия.
- Забрана да слушат забранена музика по избор на началството в реалитито – особено по отношение на музиката, която доказано харесват младежите.
- Забрана да носят дрехи, които харесват, защото са модерни.
- Забрана на неприличното поведение, като целуването на публични места, наказвано с въдворяване на провинилите се в тухлени фабрики за по няколко седмици.
- Забрана на прически извън партийно харесваните за девойките и насилствено подстригване на дългокосите момчета -или забрана за подстригване и бръснене на главите на онези от тях, които си падат по гологлавието.
- -Забрана за каквото и да било злословие към властта под страх от затвор, концлагер и т.н.
- Забрана върху притежаването на средства за производство, водещи до „частно” обогатяване.
- Забранен достъп до внос на стоки от държави, смятани за вражески от шефовете на реалити тормоза (мобилни телефони, компютри, телевизори и др. подобни диверсионни провокации)
- Задължително полагане на безплатен труд в полза на Родината, като чукането на камъни, изкопаване на канали за водоплаване без перспектива да бъдат използване някога и т.н.
- Редовни маршировки на манифестации в облекло (или частично без такова) по калъп: момчетата голи до кръста на Първи май, независимо от атмосферните условия, а девойките в къси полички ( това е изключение само за трудовия празник за наслада на дядовците от трибуната на мавзолея), бели чорапки и гуменетки.
- Маршировка на възстановка на 1 май 1986-та под радиационно заразен дъжд.
- Задължителна казарма за 18 годишните младежи без право на избор на населеното място.
- Задължително доносничене в стаята на Биг Милиционер по системата „всеки срещу всеки” по отношение на онези, които си позволяват да не спазват забраните.

Списъкът може да бъде продължен, но и този е достатъчен за проверка на истинската любов към
тоталитарните хубости сред младите днешни мечтатели.

Победителите в реалити формата да бъдат пращани за награда на обмяна на опит с другарите и другарките от Северна Корея с цел запознанство с истинския комунизъм, от който нещастните днешни българчета са така вероломно лишени.

И никакво заплащане- истинският комсомолец не трябва да ламти за пари!

В края на краищата Родината им се отплаща за спазването на горните забрани с безплатно обучение как се спазват забрани, наричано образование, както и с безплатно поддържане на живота на оцеляващите без вносни лекарства, медикаменти и иновации в медицината.

Забележка: на участниците в каскадите от лишения и забрани трябва да им се повтаря и показва непрекъснато алтернативата: че онези, които ги тормозят да живеят аскетично ни най-малко не спазват нито една от забраните, които им налагат с цената на репресии и постоянен страх от тях.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional