Свободата днес и тук 19 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Плевнелиев се присъедини към Обама, Оланд и Камерън за изненада на Путин, Сидеров и Станишев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

Българският президент Росен Плевнелиев изненадващо зае безкомпромисна позиция от трибуната на Общото събрание на ООН по най-горещия международен въпрос и заяви, че именно сирийското правителство е отговорно за масовото убийство с химическо оръжие в покрайнините на Дамаск (на 21 август тази година).

Това се оказа толкова изненадващо за всички, които с нескрито ехидство го поздравиха за общата му декларация с премиера Орешарски преди броени дни, в която двамата осъждаха безадресно ( и с огромно закъснение) престъплението, че сервилните български медии не успяха да смелят и класират на видно място новината без съответното позволение.

Намекът на доволните от демонстрацията на неутралитет спрямо посочената от водещи западни държави вина на режима на Асад, както прозвуча общата декларация на Плевнелиев и Орешарски, беше недвусмислен: опърничавият Плевнелелиев е укротен и приласкан в лагера на властта (ни).

Една видна коментаторка на официозната ТВ7 не се сдържа и саркастично изригна, че Плевнелиев бил срещнал твърда съпротива и „свил перките”.

Дипломатическият агент на Асад в София, тълкувайки като победа на сирийския режим декларацията с подписа на Плевнелиев, разпространи поздравителен адрес в стил „ да живее др. Тодор Живков, брат и пръв приятел на вожда сирийския народ, др. Башар Асад”.И не пропусна, наливайки вода в познатата пропагандна мелница, да пусне интригата да се пазим от терористи, промъкващи се сред бежанците от Сирия- сякаш не ставаме и лягаме с това почукване на отворената врата на България.

Да оставим за момент настрана разговора за доказателствата, макар да е наистина интересно, че Плевнелиев се аргументира с твърдението, че само режимът на Асад е имал възможностите да осъществи в такъв мащаб химическата атака.

Моят въпрос е ретроспективно-прогресивен с елементи на реверсивна фантастика от близкото минало:

Можете ли да си представите подобна информационна бомба ( според калибровката по нашите стандарти) да бъде хвърлена от най-високата трибуна в света от предишния български президент ( казва се Първанов)- макар и да беше сричал на български, без това да е абсолютната сензация за българските медии и водещата новина за всички телевизии по нашите земи?

След като го подозираха, набеждаваха и заклеймяваха, че бил взел страната на САЩ за военен удар срещу Сирия, без да имаше досега каквито и да било доказателства за това, Плевнелиев изневиделица наистина застана редом със САЩ, Франция и с (правителството на ) Великобритания в обвинителната международна пледоария срещу Башар Асад.

София обаче, барабар с медийния обоз, плячкосан от победителите ( не в изборите, а в битката за властта), чака инструкции от Москва.

Очаквайте продължението на пиесата „Укротяване на опърничавия” в момента, в който от Кремъл спуснат нарежданията към петата си колона в България.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional