Свободата днес и тук 25 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Голямата гоненица по софийските улици – ден 117

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Константин Павлов – Комитата, http://komitata.blogspot.com/

 

Конституционният съд взе решение, с което върна Делян Пеевски в парламента. За съжаление, по този начин създаде много опасен прецедент и буквално постави българската държавност в голям риск. 
 
За съжаление, управляващата коалиция не разбира (или не ѝ дреме особено) за риска, на който подлага българската държава и българското общество. 
 
Например, ако си счупите ръката, какво правите? – Слагате шина или гипс, които да поемат механичното натоварване на костта, докато заздравее. В демокрацииите стабилността на държавата се гарантира от това, че чрез поемането на политическа отговорност се сменят управляващите. Тоест управляващите са бушона, който трябва да гръмне, за да запазим държавата. По този начин пазим държавата, а политическите сили, след като изконсумират похабяването си/счупването си, докато са в опозиция, регенерират и отново идват на власт.
 
Управляващата върхушка в момента избра другия път. Избра да използва цялата държава и вътрешното сцепление на обществото като щит и бушон, който да я пази ДА НЕ ПОЕМЕ политическа отговорност. Това е възможно, ако разполагаш с оръжието на изпълнителната власт, с мнозинството на законодателната и с тайни лостове в съдебната власт. Възможно, но престъпно и води до тежки поражения в цялото общетво – нещо, за което съм говорил неведнъж. 
 
Символът на всичко сбъркано в България – Делян Пеевски, се държи като че ли нищо не е станало и за пореден път ни убеждава в това, че се ръководи от предмодерна мотивация – обида, чест, отмъщение (по Ив. Дичев), и че неговият стил е да казва на черното бяло, докато му бъде позволявано. Заявката му, че на 33 години е успешен и необременен с минало е подигравка с хората на улицата, които бяха дълго обвинявани за това че са успели и отговорни. Да не говорим, че постави още един въпрос – Кой пише писмата на Пеевски?

снимка: Булфото
 
Вчера присъствах на исторически епизод, един от най–срамните в историята на третата (или може би по–добре да говорим за петата) българска държава. И отговорността е на най–високото стъпало на изпълнителната власт!


Българският премиер беше унизително преследван по улиците на София от протестиращи, които нямат друг начин да му кажат какво мислят за него.
 
 
 
По–късно вечерта, Орешарски се наложи да напусне Министерски съвет през задния вход. Тоя човек ще научи скоро всички задни входове в републиката.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional