Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Гоивори Пловдив: ИСТОРИИ ЗА АНГЕЛИ И АРХАНГЕЛИ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, http://asenov2007.wordpress.com

 

 

специално за kafene.net

Ангелът Владимир Путин вика по повод възможността за евентуална среща с архангела Барак Обама: „Среща ще има, ако аз преценя, че среща е необходима!”

Какво ли още ми остава да видя в този живот, граждани, след като доживях да видя как вождът на една гангстерска империя унижава публично вожда на световната демокрация? Защото в политически смисъл Русия е точно това – гангстер, който вика „искам”, щом види у някого нещо лъскаво, което му харесва. И стреля, ако не му го дадат доброволно, след като са чули подходящата заплаха. После ходи да се моли на църквата за опрощение на греховете си и стреля, ако тя случайно не му ги опрости. А в същото време изисква от всички непременно да го обичат, защото е такъв безкрайно готин, какъвто е. И, разбира се, стреля, ако всички не го обичат…..

Това не го измислям от себе си, граждани, още великият руски писател Фьодор Михайлович Достоевски прекрасно е описал тези базисни качества на богатата руска душа. Аз само предавам тук смисъла на неговите писания със свои думи. И гледам никога да не забравям този смисъл, когато ми се случи да пиша за световна, балканска и българска политика. Иронично е, но в същото време, дори да искам пък, не мога да забравя нещо друго – БВП на Русия е по-малък от БВП на щата Калифорния, тоест, по-логично би било, ако ще се репчи някой на света, това да бъде щатът Калифорния. Но той не се репчи, защото е зает да прави пари и да кара хората си да благоденстват, така че да го обичат, без никой да иска това от тях.

- Изводът е, че, от гледна точка на външната политика, когато и да си отиде сегашната американска администрация, все е късно – викат външнополитически специалисти в Пловдив.

После, обгърнати от прекрасното циганско лято, посръбват шумно от кафето и споделят неофициално:

- Т`ва майна Обама може да си ги върши каквито си ще вътре в Щатите, хак им е на американците – като си го избраха, да му сърбат попарата. Но той не може да пилее с лека ръка завоеванията на световната демокрация, едно от които е Русия да се държи винаги на най-правилното място, а то ще рече – някъде в ъгъла, далеч встрани, озъбена злобно към света, но винаги безгласна като „ь”.

Така или иначе обаче, от цитираното в началото изречение на ангела Владимир Путин става ясно, че работата е до голяма степен изпусната. Кой знае колко пъти напоследък се е обърнал в гроба Роналд Рейгън, борецът срещу Империята на злото, като гледа нескопосните международни дела на наследника си в Белия дом. Но според мен архангелът Барак Обама трябва да се страхува повече от друго – че някоя нощ в най-скоро време може да го посети разлютеният призрак на Маги Тачър, мир на праха и. Доколкото познавам  нейните мисли и дела, тя много мразеше да си оставя магарето в калта. Смятам, че и този път няма да се задоволи с едно просто обръщане в гроба, на което никой в модерния свят вече не обръща сериозно внимание, а ще вземе да прескочи на кратка визита отвъд океана. Ако вече не се носи като божи дух над водите, де, в посока Вашингтон.

Но защо да отиваме така далеч, граждани, като в наше село си имаме подобна история, при която призваният да брани демокрацията се оказва реално слуга на мутрите, които са против нея. Имам предвид, естествено, последните две решения на архангелите от българския Конституционен съд.

С първото те потвърдиха, че Делян Пеевски, херувимчето с готини за щипане бузки, остава на високата длъжност „любим представител на народа”, въпреки че преди време всички с очите си видяхме как каменното момченце се превъплъти в ДАНС-уващ със статуйките на другите херувимчета, които, по волята на неуважаемия български политически скулптор, отдавна припикават общественото ни фонтанче. Или поне плювват мръсна водичка в него, тъй като за тази функция са сътворени изначално.

Второто решение на архангелите от Конституционния съд даде на цял сонм ангели от бившата комунистическа Държавна сигурност крилца. Той повърна базисното им човешко право да управляват обществени български медии или да раздават морален акъл като членове на разни свързани с медийната среда и политика държавни и обществени органи. Каквото те самите предпочитат. За каквото съответните другари ги изберат. Или каквото си напазаруват с паричките, изкарани от наш`та простотия.

С други думи – КС, както твърди сам, възстанови демократичната справедливост в демократичната европейска държава България.

- Виждали сме много тъпи решения на Конституционния съд, но с нищо по-тъпо от тези двете досега той не беше излизал – коментират политическите майни, недоволни, че се нарушава спокойствието им поради необходимостта да коментират. Но все пак не могат да откажат, защото се чувстват длъжни не само да наблюдават света около себе си, но и да отделят зърното от плявата, дупето от гащите, важното от неважното.

- И този път България се оказа европейски уникат, като сама се направи за резил – уточняват те и добавят: – Върнахме се в наистина уникалното положение да бъдем единствената европейска страна, където ченгетата на тоталитарния режим официално имат права да се месят активно в народните работи. И тъй като успешно го правят вече 23 години, затова сме на такъв хал – припомня компанията ми единодушно и разгорещено. Вече всички сме преминели от простото кафе на предобедната мастика с късен есенен пъпеш за мезе, затова мислите ни са станали малко по-сложни, а емоциите – малко по-силни.

И наистина, граждани, някой може ли да си представи картинката как международният трибунал в Нюрнберг мисли, мисли и накрая постановява, че отнюд, човешките права на нацистките военно-престъпници не бива да се пипат, те непременно трябва да бъдат запазени и по никакъв начин не може да им се откаже на хората правото активно да определят съдбите на германския народ и след войната?

Идиоти, които да си представят това?

Не виждам.

Има само неколцина, които възразяват, че не бива да се слага знак за равенство между нацистките военно-престъпници и смелите бранители на българската национална сигурност, по съвместителство храбри разузнавачи на републиката, достойни щитове и мечове на комунистическото ни отечество и лично на другарите от цялата свинска банда в тъй нареченото Политбюро, интелигентни битови доносници, слухтящи през комина, надзъртащи в чаршафите, облизващи боклука, и още по-интелигентните от тях  офицери, вербували и управлявали кохортите си битови доносници…..

Та всички тези не били същите като нацистите.

Не знам, граждани, но като гледам Волен и неговата банда как се държат в условията на европейска демокрация, представям си какво биха направили в условията на азиатска тоталитарна диктатура, ако те са сред каймака на диктатурата. А няма как да не са, де, защото тя мръсната пяна първа избива точно като каймак най-отгоре. Пък и тези, воленистите, както твърдят – дори не са комунисти по убеждение, нищо, че сега са се прегърнали официално с тях. Защото всеизвестно е, че комунистите по убеждение са способни и много повече гадости да сътворят на хората и народите, които са загубили нормалните човешки мерки за истина и лъжа, добро и лошо, правилно и неправилно, позволено и непозволено. В случая, щом самият български Конституционен съд е загубил тези мерки по толкова очеваден начин, какво да говорим за всички нас, останалите.

Още преди много години големият български поет Коста Павлов обясни така разликата между ангелите и архангелите – тя, писа той, е също като разликата между урунгелите и урурунгелите.

Насраха се, граждани, направо се насраха!

Българските комунистически урунгели и урурунгели дойдоха на власт и само за няколко месеца оцапаха в лепкави гадости цялата околност, в която всичко, докоснато от тях, вече вони до Бога. Пак ние ще трябва да им чистим авгиевите обори, нови 23 години ще ни отидат за това.

Крилете ни вече не издържат!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional