Свободата днес и тук 04 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДЪРЖАВА ПО ИНЕРЦИЯ

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Красимир Бачков

Вече четвърт век България е държава по инерция. Защото нищо държавно не се забелязва на територията, на страната ни! Ако направим бегъл анализ на институциите, олицетворяващи държавността у нас, ще стигнем до следните изводи:

-         Правосъдието е по-ниско поставено дори от циганското мешере! Когато имат сериозни спорове и неуредици, циганските босове не прибягват до услугите на прокуратурата и съда, защото знаят колко корумпирани и неефективни са те. Съдът у нас обслужва партийни, мафиотски и собствени интереси, но не и на народа в държавата.Почти без изключение, съдии, прокурори, съдебни изпълнители, адвокати и други помощни служители в системата, тънат в охолство, притежават по няколко движими и недвижими имота, разполагат с пари, в пъти повече от допустимите по заплата. Защото нямат морал, защото не изпълняват задълженията си, а се облагодетелствуват използвайки служебното си положение.

-         МВР е едно от най-безумните в държавата! Защото над 70 хиляди служители / повече на глава от населението, сред всички европейски държави / не вършат почти никаква работа, а в много случаи сами нарушават законите в страната. Получават много над средната работна заплата, заради дежурства, командировки, премии, различни бонуси и дарения,  извънредни, облагодетелствани са от безплатни облекла и обувки, топла храна на ниски цени по столовете, луксозни почивни бази на море и планина, както и от подкупите, които получават от нарушители по пътя или в битовата престъпност. Повече от половината служители в тази институция са безобразно корумпирани и всъщност са по-големи престъпници от останалите в държавата. Никой вече не вярва на полицията, нито разчита на нея. Нейните правомощия се изразяват главно в охрана на всяко мародерско правителство, потушаване на стачки и протести, както и на средство за терор и репресия, срещу обикновените граждани.

-         Данъчните институции са една от многото ръце на Шива, разбирай Орешарски, Борисов и други бивши „управници”, които служат не за събиране на задължения, а за сплашване, рекет и явно беззаконие! В много отрасли и сектори на туризма и народното стопанство, сивата икономика не плаща и 5 % от дължимото, но добросъвестно пълни джобовете на партийните каси и данъчните инспектори. В замяна нарушителите получават възможност за строеж без разрешение, огромни печалби, печелят конкурси и си развяват байрака, а данъчните служители не могат да обяснят средствата, с които разполагат пред никого.

-         Министерството на отбраната е станало за посмешище с тези 40 – 45 хиляди свои бойци, които себе си не биха могли да защитят при нужда, да не говорим за цялата държава! С амортизираната военна техника, с безобразните кражби и източвания, военните, които някога бяха пример за достойнство и чест, сега са жалки и будят единствено съчуствие. При мисълта за евентуално вражеско нападение, всеки нормален българин си плюе в пазвата и тихо казва: - „Бог да ни пази!”, защото е нясно, че на нашата войска не може да се разчита. Войниците и офицерите ни се превърнаха в наемници, 90 % от тях служат, за да имат изобщо някаква работа, а за патриотизъм изобщо не може да се говори.

-         Освен формалните институции, държавата бива представлявана главно от народа си! И тук идва огромния проблем на България! За тези 25 години „преход”, политиците, ченгетата и мутрите така смляха нормалните българи, че в момента няма адекватно гражданско общество, всички се обезвериха, отчаяха и пагубното за всеки народ заключение „нищо не зависи от мен”, срина държавността окончателно. В момента има закони, които не се спазват, „управляващи”, които се занимават с всичко друго, но не и с управление, народ, който не уважава никого, не вярва на никого и най-лошото е, че не вярва и на себе си, за нещо положително в бъдеще! Реално у нас цари организиран и неорганизиран хаос, а държавата върви само по инерция. Няма градивни сили, които да раздвижат тинята, а когато се появят такива / ТРИТЕ МЕСЕЦА ПРОТЕСТ  на най-свободолюбивите български граждани, срещу правителството на Орешарски /, политиците, чрез полицията и други структури се опитват да върнат статуквото на проказа и мизерия, демонстрирайки наглост, незачитане и откровено презрение към основни човешки права и искания!

 Има само едно решение, за излизане от анархията, в тъй наречената РБългария! Това е народно възстание, срещу всичко мерзко, гнусно и несправедливо, с ВСЯКАКВИ, включително и радикални средства!

   /  Давам си сметка, че статията няма да се хареса на много партийни функционери, засегнати по-горе служители и всякаква пъплеща на територията ни сган! Пиша горния текст не за да се харесам, а защото съм убеден, че има и други хора, които мислят като мен! Освен организираната престъпност, е време да се организираме вече и ние – обикновените българи! /


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional