Свободата днес и тук 15 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Студентите хванаха мечката за рогата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

 

Новина на деня

Снимка: в. “Дневник”

Доживях!

Доживях да видя еманацията на българския проблем, свързан с нашето минало и въоръжената му сянка над днешния ни ден, синтезиран в лозунга “Свобода или СССР”, да “яхва” студентския протест!

С този лозунг ние, “старите”, които искаме демонтиране на главния символ на лъжата в центъра  на столицата ни, протестирахме от самото начало на протестите.

Младите, които ни поканиха на среща и лекция по темата в окупирания СУ, поеха щафетата по пътя към истината.

Много пъти сме си говорили, че позорният монумент на лъжата ще отиде в музея тогава, когато студентите го забележат от прозорците на университета- защото е ясно, че на онези от парламента, над чиито глави войникът на Сталин също размахва заплашително въоръжената си лъжа, нямат нищо против да векуват в сянката на лъжата.

На символично ниво това вече се случва- символика срещу символика.

Бъдещето е на прогледналите млади.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional