Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Контра

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Магдалина Генова, http://nervousshark.wordpress.com/

 

В изпразнената от съдържание логоцентрична контрадържава демиурзите на подмяната 45 + 24 години изграждат контраструктури и контраконструкти, които да имитират разума, думите, институтите, ценностите, морала, смисъла и мисълта чрез контраразум, контрадуми, контраинститути, контраценности, контраморал, контрасмисъл и контрамисъл.

Контра-произволният-семантичен-знак-по-избор е извратена имитация, а не антоним, което води до една имитативна реалност, която спокойно можем да наречем контрареалност.

В тази контрареалност срещу протестите са изправени контрапротести, за да е ясно кое срещу кое е позиционирано. Оста протестиращи-правителство е извъртяна така, че да изгуби напълно какъвто и да е било смисъл и цел, а противопставянето вече е смисъл срещу контрасмисъл.

В същата контрареалност срещу студентите са изпратени контрастуденти, а на Деня на будителите контрапразнуват контрабудители, които идват от Контрасофия с автобуси. Срещу учените застават контраучени, а срещу младежите – контрамладежи.

В университетите протестират контрапенсионери и контраспортисти.

В ефира срещу дебатиращите са изпратени контрадебатиращи, които с контраргументи контрадопринасят към контраистината.

Срещу контрабългарите, които навлизат през границите от обкръжаващата ни Контрабългария се изправят контрамангали, контрапедераси и контрабежанци, които с контрапразнични манифестации изразяват своята контраподкрепа за контрабългарщината.

Из цялата държава се лее контрареч на любовта, която естествено не подлежи на санкциониране по член 162 от НК, защото той е за речта на омразата, а контралюбовта не е омраза. Тя просто е друга любов.

Престъпниците не съществуват, защото няма противозаконни прояви, а само контразаконни, съвсем в контрадуха и контрасмисъла на закона. Ако нещо е провизаконно, то е извършено от контрабългарин.

Срещу медиите излизат контрамедии, с контрастатии, контраразследания, контраразкрития, контрасписъци, контраснимки и отворени контраписма от контрапознати контраграждани.

И така нататък.

Ако всичко по-горе описано няма никакъв смисъл и звучи объркващо, то значи може би все още ви останал някакъв здрав разум. Или отдавна живеете в Контрабългария.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional