Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шефове на 36 софтуерни компании поискаха от правителството "Оставка! Веднага!" (обновена)

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Дневник, http://www.dnevnik.bg/

Изпълнителните директори на 36 български софтуерни компании излязоха с обща прокламация (както е наречена от тях), в която призовават за незабавна оставка на правителството и Народното събрание. Те изразяват и своята подкрепа за "Ранобудните студенти", като започват и онлайн подписка, към която призовават да се присъединят и други представители на софтуерни компании.

Подписката е инициирана от Явор Джонев, който е съосновател на "Сирма груп холдинг", една от големите групи български софтуерни компании. Той е и зам.-председател на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Представителите на компаниите смятат, че в момента в България няма условия за устойчиво развитие. Те призовават към реализиране на образователната реформа, развитие на икономика с висока добавена стойност. "Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това", се казва в прокламацията на софтуерните компании.

"Това не е подписка на софтуерните компании, а гражданската позиция на изпълнителни директори на софтуерни компании. Не целим да прикрием компаниите си, а е принципна позиция, че според нас фирмите не трябва да участват в политическите процеси и не трябва да са обвързани с политически партии и тези връзки между бизнес и политика са сред причините, които правят България неработеща в момента", коментира за "Дневник", Явор Джонев.

"В момента в България се извършва престъпление спрямо бъдещето, защото това управление и неработещата ни демокрация се оптива да ни отнеме надеждата, че България може да се превърне в благоденстваща и социално справедлива страна, в която искаме да живеем", допълва той.

Джонев споделя, че до решението за изразяването на позицията се е стигнало по време на редовно събрание на представителите на софтуерните компании. "То е общо и не е инициирано от мен по никакъв начин", казва той. Не се планират други действия в тази сфера освен личното изразяване на гражданската позиция по законен път. Той допълва, че не се притеснява от последствия за бизнеса, защото "софтуерната индустрия е експортна и е малко зависима от българските проблеми. Дори и да има някакви притеснения, нещата са стигнали до там, че е безотговорно да бездействаме независимо от последствията за нас".

Ето текста на писмото едно към едно и подкрепилите го шефове на компании: 

Прокламация на изпълнителни директори на софтуерни компании

Ние, долуподписаните изпълнителни директори на български софтуерни компании, подкрепяме действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката и съграждане на нов обществен договор.

Призоваваме за незабавна оставка на Правителството и Народното събрание с провеждане на нови избори!

Българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентоспособни сектори, изпреварващ неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Тя осигурява стойностна професионална реализация на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства. Реализация на световно ниво – тук, в България.

Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това.

Продължаващият разпад на държавността и тоталната загуба на легитимност на най-важните обществени институции ограбват страната ни не само икономически и социално, но преди всичко морално. Ограбват бъдещето на нашите деца.

Оставка! Веднага!


Александър Табаков
Асен Кънев
Асен Рахнев
Атанас Киряков
Бисер Иванов
Венелин Димитров
Веселин Кюркчиев
Владислав Косев
Георги Брашнаров
Георги Шарков
Деян Василев
Димитър Гюлев
Динко Танев
Евгени Кирилов
Ивайло Георгиев
Ивайло Радев
Иван Драгоев
Илия Йорданов
Йордан Недев
Красимир Стоянов
Крум Хаджигеоргиев
Любомир Чолаков
Марин Кунев
Мирослав Илиев
Митко Митев
Николай Павлов
Олга Добрева
Полина Янчева
Росен Маринов
Соня Начкова
Станислав Сираков
Стоян Боев
Стоян Митов
Тодор Гигилев
Филип Мутафис
Явор Джонев

П.С. Каним всички колеги да се присъединят към нашата прокламация на
http://www.peticiq.com/64158#form


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional