Свободата днес и тук 24 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

До стената

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

БСП и протестиращите

 

 

  •  
  •  
© Юлия Лазарова
 

Казват, че плъховете са страхливи животни и когато срещнат опасност, бягат. Но ако са подгонени и притиснати до стената, внезапно се обръщат и жестоко нападат. Досега управляващите от БСП избягваха да се изправят срещу "опасността" - общественото недоволство, нетърпимостта към наглото поведение на кабинета, към разпределението на порциите във властта, към задкулисието. Неглижирайки процесите, заглушени от удобните медии, те очакваха нещата да затихнат на принципа "всяко чудо за три дни". Но не би и очевидно има защо.

Сега плъховете, виждайки пред тях стената, се обръщат да хапят. Този път на принципа  "атаката е най-добрата защита". Лидерът на социалистическата партия и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев опита да сложи етикет на протеста, който не стихва вече повече от 150 дни, "фашистки", извъртайки фактите така, че да представи управлението като жертва. "Този начин на правене на политика е пряк път към фашизъм, защото основата на фашизма е нетолерантността към различни, било то етническо, религиозно или политическо, и в каквото и да било друго отношение", каза той в Народното събрание, отнемайки така правото на недоволните и несъгласните да изразяват собствено мнение.

През седмицата държавната машина се пренапрегна и това беше най-видимо през МВР. Вътрешното ведомство снабди с "опорни точки" депутатите на левицата и министрите, за да може пропагандата срещу протестите да се канализира през репресивния апарат, а в същото време се опита да всява страх чрез масирано присъствие на площадите на тежко въоръжени служители.

Жалкото в поведението на Станишев е, че посланията му, в които врагът е посочен, са единствено към най-тясното ядро на партията - много по-вероятно е БСП да продължава да се свива, отколкото да излезе отвъд тези граници.  


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional