Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ТЕХНОЛОГИЯ НА ЛЪЖАТА (есе върху националната амнезия)

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Лъчезар Захариев

            Повод за настоящото ми словоизлияние е последното предаване на Люба Кулезич, в което на гости бяха Румен Гечев и Томислав Дончев.Обсъждаха се протестите най-общо и бюджетът за 2014 год. в частност.В началото беше представена и визитката на Румен Гечев като вицепремиер и министър на финансите в правителството на Жан Виденов.В Нова телевизия(която остана единствената що годе обективна медия)явно се налага бон тон по отношение на задаваните въпроси към гостите, защото вместо да отговаря на такива тревиални въпроси, Гечев би могъл да обясни с какви умения и знания докара банковата система до фалит 1997 год., как една група мошеници се събудиха сутринта кредитни милионери и как докара средната заплата в страната до 1$.Защо след такава финансова катастрофа за държавата и нацията той е начело на икономическата комисия в 42-то народно събрание, а не се е скрил в миша дупка , очаквайки обаждане от прокуратурата.Това, че продължава да преподава икономика оставам на особеностите на нашата битност(къса памет и липса на чувство за самосъхранение) и ниските критерии на обучаващите се и техните родители.

Информацията, която сведе до гражданството въпросния професор се състоеше в това, че протестите, които естествено са платени от ГЕРБ и котараците, стихват и полицията с лекота ще се справи с останалите екстремисти и лумпени, защото обществото като цяло и огромната маса студенти в частност, не подкрепят протестиращите, а и парите на ГЕРБ за финансиране на недоволните свършват.

Изкушавам се да го нарека долен лъжец, защото лично мен ме обиждат глупавите инсинуации, написани за него най-вероятно във вид на опорни точки, но ми се ще да поговорим върху ченгеджийската схема на контрадезинформация, с която ни заливат непрекъснато от собствените си медии и социологични агенции.Така наречените опорни точки включват следната елементарна схема:

1.Протестиращите са объркани, не са наясно с реалността.Често пъти са заблудени от „медиите на опозицията”?,Сорос или котараците.В краен случай виновни са кръгът „Капитал” или Саша Безуханова.

2.Протестиращите са платени.Да, има малка част заблудени, които ходят безплатно, но те бяха само в началото, през месец юни, когато правителството допусна малка грешка с Пеевски и впоследствие веднага поправи(но кой ли не допуска грешки).Плащат също така ГЕРБ,Сорос,кръгът”Капитал,котараците и Саша Бесуханова.

3.Протестиращите не са наясно със социалните придобивки, подготвяни от правителството(за майките,за пенсионерите,за учениците и безработните), поради което не дават на правителството да работи спокойно и да разгърне големия си потенциал.

4.Ако това правителство падне, ще дойде веднага ГЕРБ на власт(въпреки прогнозите на социологичните агенции, даващи категорично предимство на БСП), а те както знаете съсипаха държавата последните 4 год.

5.В крайна сметка и едните и другите са маскари.Какъв е смисълът да се харчат едни пари за нови избори?

Сигурно съм пропуснал някоя и друга опорна точка, но ме съсипва нашата къса памет. Забравихме ли, какво ни причиниха Гечевци и Орешарковски при предишните си упражнения с бюджет и финанси.Забравихме ли, че техните умения доведоха държавата до просешка тояга и социално разслоение, което изтика на върха шайка кредитни милионери и бандити, влияещи вече върху общественото мнение и политиката през собствените си медии и социологични агенции и раздаващи благосклонно по 5 лева помощи на нашите майки и бащи.Не е ли цинизъм Румен Гечев да се опитва да спаси икономиката на държавата, след като е една от най-одиозните фигури на така наречения преход.

Бърнард Шоу казва:”Опитът от допуснатите грешки не ни позволява да ги избягваме в бъдеще, а ни пречи да получаваме удоволствие от тях”.

Мисля, че цялото ни общество се нуждае от ударна доза Гинко Билоба.

Колкото до прогнозата на „проф.”Гечев за стихване на протестите, силно се надявам да го разочароваме.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional