Свободата днес и тук 17 Август 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Брутална толерантност и антифашистка фашизоидност обединяват управляващите русофили

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

Дълго време бях прекалено толерантна”,заяви днес в парламента Мая Манолова, заканвайки се на някакви депутати, които й се пречкат процедурно.

Възклицанието й е виц по аналогия с онзи от черната серия за Хитлер, който възкръснал. Първата му работа била да се изправи пред огледалото, да нагласи униформата с пречупения кръст и да промълви през зъби обещанието: „Вече няма да съм толкова мек” ( като Сидеров, може би, който по преценка на политолога Румяна Коларова, напоследък бил омекнал).

Както се казва, тоталитарните петна на роднинството между левичарството и крайното десничарство избиват дори на анекдотично равнище.

По същата (анти)логика олигарси със заметени офшорни следи внасят законопроекти срещу офшорните сметки на български политици, а генераторът на езика на омразата в българската политика Сидеров се жалва от езика на омразата (срещу него и сподвижниците му) в българската публичност.

Само Орешарски е безгранично прозрачен ( като за “Прозрачност без граници”, която мери корупцията): още като министър на финансите в тройната коалиция се бореше открито за процъфтяването на хазартния бизнес и днес продължава да лобира в рамките на обсъждането на бюджета- лобистка лоботомия за здравето на един Череп.

Апропо, на многобройните ми питания къде са ментално пребиваващите в миналото антифашисти, готови да привидят фашист във всеки опонент, за да се възмутят от фашизоидната вълна в днешна България и конкретно да възроптаят срещу другаруването на БСП с „Атака”, днес се получи многозначителен отговор.

Атифашистите се стягат да пеят антифашистки песни на 7 декември, но ще проклинат не реалната тенденция с днешна дата, а онази от миналия век, от чието военно и морално поражение отчаяно се опитват да черпят легитимност за катастрофиралата във всяко отношение комунистическа утопия, надживяла фашистката с близо половин век.

Хубавото на тази новина е, че потвърждава (за желаещите да прогледнат статистиката на) пренаселеността с русофилски организации в България и то в момент, когато пропагандата тук се опитва да внуши някакво настъпление на западното влияние по неправителствени канали.

Ето малко статистика от пресцентъра на БСП за навалицата от русофилски организации в днешна България:

На 7 декември 2013 г. ЦС, ГС и ОблС на Български антифашистки съюз, Фондация “Устойчиво развитие за България”, Федерация за приятелство с народите от Русия и ОНД, Национално движение РУСОФИЛИ, Софийско сдружение на приятелите на Русия “Ал. Невски”, Федерация “Съюз на съотечествениците”, МКДЦ “Дом на Москва в София” и Руският културно-информационен център Ви канят на Гала-концерт на лауреатите на XIV фестивал на патриотичната и антифашистка песен “Сребърни чучулиги” и XI фестивал на фронтовата песен “Альоша”, който ще се проведе в киносалона на Руския културно-информационен център на ул. Шипка N:34, с начален час 11:00.”

Като става дума за логика, трябва да си дадем сметка, че русофилите няма как да се възмутят от фашизоидността на своите кворумни русофилски съюзници, на които им отива да попеят в хора на русофилите с чупка в кръста ( за да не кажа с пречупен кръст) пред Кремъл.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional