Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Отворено писмо до Росен Плевнелиев, президент на България, и до посланиците на ЕС

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
проф. Димитър Пърличев

Отворено писмо до:            Негово превъзходителство г-н Джонатан Алън

                                       посланик на Кралство Великобритания в България

                                Негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан

                                                   посланик на Република Франция в България

     Негово превъзходителство г-н Матиас Хьопфнер

            посланик на Република Германия в България

           Негово превъзходителство г-н Лешек Хенсел

                посланик на Република Полша в България

     Негово превъзходителство г-н Марко Кантичели

               посланик на Република Италия в България

      Негово превъзходителство г-н Хосе Луис Талиа

               посланик на Кралство Испания в България

                            Копие:                                              г-н Росен Плевнелиев

                                                                  президент на Република България

                                                   Нейно превъзходителство г-жа Марси Рийс

                                                                         посланик на САЩ в България

                                                                                                       София

                                                             

                                            Уважаеми господа,

 

Обръщам се към вас, след като съм изчерпал всички възможности за решаване на въпроса в условията на България. Позволявам си да ви безпокоя, тъй като става дума за въпрос, който има за вашите страни несравнено по-голямо значение, отколкото за България. Намесата ви ще помогне не само на България и на страните в ЕС, но в перспектива и на всички останали страни, тъй като се отнася до планетарен проблем. При което тя ще изисква от вас незначителна загуба на време, сили и средства.

 Става дума за експериментиране и внедряване на природосъобразен („изобретен” от природата) инженерно-биологичен метод за брегозащита, който на базата на нов тип морски хидротехнически съоръжения решава комплексно основните проблеми на бреговата зона: разширяване на старите и създаване на нови плажове, преустановяване на абразията на брега и спиране на свлачищните процеси, повишаване на биоразнообразието и екологичния статус на морската среда, развитие на морските аквакуртури и рязко увеличаване улова на култивирани миди, риба и други морски организми. Този метод прави ненужни буните и дамбите, създаващи грозен, недостъпен и опасен бряг, който унищожава туристическите и рекреационни ресурси на страните, които ги изграждат.

Изключително полезно, при това „безплатно” допълнение към метода е най-интересната му особеност – новият тип съоръжения ще изпълняват ролята на „биологични помпи”, които абсорбират СО2 от въздуха, превръщат го в неразтворим черупчест материал (Са2СО3) и с помощта на вълните го препращат на брега за изграждане на плажове. Паралелно с това съоръженията ще допринасят за намаляване киселинността на океанските и морските води, която вече пряко застрашава живота в тях (за сравнение –разработените досега 5 – 6 метода за извличане на СО2 от въздуха изискват огромни разходи, поради което остават практически неприложими).

Като имате предвид дипломатическите трудности в борбата с глобалното затопляне, надявам се разбирате, че вашата намеса може да даде тласък към сериозни практически стъпки за решаването на този извънредно труден и комплициран глобален проблем, първоначално с експерименти в България, а веднага след това и във вашите, а и във всички останали крайбрежни страни.

Вашето запознаване с проблема може да се осъществи чрез спешно създадена анкетна комисия от членове на вашите посолства, която във Варна и София да установи уникалния факт, че вече 5 години една безполезна в науката, но нагла, алчна и корумпирана дама – директор на научноизследователски институт и новоприет член на БСП, пречи на експериментирането на метода. И ще пречи още 4 години (след наскоро проведен фарсов конкурс). За съжаление няма сила в България, която да я отстрани от този пост въпреки, че нейните финансово-кариеристични интереси са в остро противоречие със жизнените интереси на 7 милиарда жители на планетата.

Позволявам си да ви уверя господа, че са на лице възможности за бързи и ефикасни мерки за изход от ситуацията.

Веднага след като получим в България първите положителни резултати от натурния експеримент, ще стане възможно изготвянето на съвместен проект на нашите страни (и всички други желаещи от ЕС), финансиран по програма „Хоризонт 2020”. По проекта ще бъдат проведени натурни експерименти с ралични варианти и модификации на съоръженията в различните страни, в зависимост от техните цели и интереси. Крайната цел е масовото внедряване на съоръженията навсякъде, където те дават резултат, за да се получи очаквания глобален ефект. При успешни експерименти, всяка страна ще започне да решава своите брегови проблеми по-бързо. ефективно и икономично, а брегозащитата ще се превърне от губеща, във високодоходна стопанска дейност.

Очаквам господа с нетърпение контакти с вашите представители.

 

Варна, 07.12.2013 г.            С най-искрени

За контакти:                             почитания: проф. Димитър Пърличев


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional