Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Волен сопол пие водка на Варадеро

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

Сюжетът с посещението на депутати от „Атака” в Куба като бягство от участие в гласуването на бюджета, за което бяха изобличени със снимки на кубинския луксозен курорт Варадеро, премина днес във фазата на екшъна.

„Морен сокол пие вода на Вардаро” от вчера вече звучи като „Волен сопол пие водка на Варадеро”.

Позволявам си този каламбур ( на долното ниво на задочния опонент) заради наглостта, с която един откровени антисемит маршируваше днес с антиеврейски нападки от екрана на Би Ти Ви, която се опитваше да заклейми многократно като еврейска, защото водещите го питаха дали е посетил Варадеро.

Фашизоидността на „Атака” лъсна както никога досега чрез сквернословието и поведението на депутата Илиян Тодоров, който нападаше с расова ненавист водещата Генка Шикерова заради фамилията й, която настървяваше в него антисемита и ксенофоба. Настоявайки тя да се прекръсти на Цукерман, защото работела в еврейска телевизия, той упорито я канеше ( в стил „аре излез навънка да се разбереме, бе”) на тепиха на партийната телевизия на ”Атака”, но само при условие, че се преименува на Захариева.

Ще премълчи ли ДПС този импровизиран „възродителен процес” в името на властта?

Ще преглътне ли отново БСП фашизоидността на своята кворумна патерица в името на властта, която зависи от т.н. златен пръст на позлатения от задкулисните си товарищи Сидеров?

Ще се задейства ли най-после сляпата у нас Темида, която мижи страхливо пред мижитурки, нарушаващи системно конституцията, поради което фашизоидното публично поведение се превръща вече в норма у нас?

Ще отвърне ли с възмущение червената пропаганда чрез най-демонстрираните си остриета пред националната аудитория напоследък Александър Симов и Петър Волгин (публикувал наскоро и книга на еврейска тематика) или пак ще пита вместо това защо в Америка „бият негрите”, както правят техните побратими по управление на страната, осигуряващи фашизоидната си подкрепа за кворума в Народното събрание, когато са хванати в лъжа?

Това са основните въпроси. Останалото са подробности. Ето някои от тях.

Парадоксално изглежда, но е въпрос на принцип, че трябва да заставам в защита на (колеги от) Би Ти Ви, в която от години съм забранен за споменаване, докато фашизоидите дефилират от същия екран…

Водещите защитиха честта на професията, но изпуснаха в „мелето” с един откровен ментален побойник две възможности да го уличат моментално в лъжа.

Фашизоидът упорито лъжеше, че не помни имената на другите градове, които екскурзиантите от „Атака” са посетили в Куба. Същият, който впрочем владее испански , отказа да си спомни дали е бил във Варадеро и се опита да оспори дори видимия с просто око факт, че на снимките без съмнение изпъква Волен Сидеров. С цялото си нахалство Тодоров заяви, че плажните снимки можели да бъдат от Созопол.

Направо изпя чалгирана ария на глупостта “Волен Со(зо)пол пие…”!

Ако от Би Ти Ви бяха показали фотографията, която публикувах вчера в ivo.bg, това можеше да подскаже на водещите да посочат на 33 годишния „безпаметен” атакист естествено растящите палми, които се виждат на фона на величествената плажна фигура на неговия вожд Сидеров.

Нещо повече, някой трябваше да подскаже на водещите, че в друга телевизия депутатката от „Атака” Деница Гаджева, пропадайки също на дъното на „аргументацията”, на практика не отрече за плажуването. По повод снимките тя се опита да бъде язвителна, обяснявайки, че Сидеров можел да си позволи да се показва на плажа, защото не бил тюлен като Борисов и Фидосова.

Иначе общото между изявите на атакистките депутати, натоварени с невъзможната мисия да оправдаят поредното безобразие на „Атака” от царствено мълчащия по бели гащи вожд Сидеров, беше още едно доказателство колко сбъркани са понятията и посланията в главите на водачите на тази „антиколониална” шпицкоманда, която пирува луксозно по света със средства, натрупани на гърба на нещастните си избиратели.

Само крайни левичари, наричани обаче гузно „крайнодесни” от левите коментатори, могат да изпитват такъв фанатичен възторг от режимите в Куба, Венецуела и …Русия, сочейки като техен омразен антипод универсалния враг на левичарската реторика САЩ. Гаджева и Тодоров многократно изразиха възхищението си от диктатурата в Куба и обещаха партията им да продължава да подкрепя подобни „антиколониални” държави, сред които Тодоров изрично нареди и нашата постколониална владетелка Русия.

Гарнираното с антисемитизъм обаче крайно левичарство на „Атака” не може да бъде описано само с координатите на обичайните политически категории по признака „ляво-дясно”. Тук става дума за специфично уродливо съчетание на крайно лявото със символиката на крайно дясното и мотивацията на русофилството.

Изобщо, става дума за дясно по форма и ляво по съдържание левичарство, стъпило на антинационалния русофилски национализъм, на чиито интереси служи.

В Гърция намериха сили да се справят с техния аналог на „Атака”, наречен „Златна зора”. В България обаче никой с пръст не смее да закачи русофилския „златен пръст” на Сидеров, вилнял лично на борда на германски самолет и заедно с антуража си – в луксозни европейски ресторанти, кубински плажове и български телевизии.

Нашата (?) държава легитимира една фашизоидна партия на омразата към основополагащи ценности на демокрацията, включително преминавайки в атака с расисткия си речник срещу свободата на медиите да противоречат на този ключов инструмент на парламентарното мнозинство.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional