Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Нов медиен СССР се (из)роди в България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

Още един СССР се появи днес у наше село: Съюз на Съсловните Съветоиди ( по аналогия със „соросоиди”) Работодатели.

Общото между учредителите на поредната патерица на куцата по рождение и замисъл нашенска демокрация, в която не вирее нито една читава организация на журналисти с реално влияние, е че за пореден път ни демонстрират организираност на и без това отлично организираната подкрепа за властта от страна на структури, които би трябвало по дефиниция да й опонират- ако наистина имаха нещо общо с журналистиката, а не с постколониалната пропаганда.

Ако бях като другарите, които, в сладострастен пристъп на кеф от проблемите на опонентите си обичат да говорят за бардаци, щях да напиша нещо в техния стил за новия им съюз със старите физиономии.

Оставям на читателите да преценят какво означават лицата на издатели и работодатели, като Ирена Кръстева, Валерия Велева, Светлана Шаренкнова, Петьо Блъсков, Славка Бозукова  и т.н. , които надничат около един поп зад новата русофилска организация, претендираща да има нещо общо с обществената нужда от още един робовладелски инструмент за покоряване на и без това покорната ни журналистика.

Вторият медиен съюз написа алтернативен етичен кодекс

OFFNews

Ние, членовете на Българския медиен съюз осъзнаваме своята отговорност към обществото, която медиите дължат на всеки гражданин на Република България. Вярвайки, че изпълняваме нашите задължения честно, в съответствие с действащото законодателство и отчитайки нуждата от редакционна независимост, приемаме настоящите правила като възможност и задължение за въвеждане на ефективна саморегулация чрез приемане на единни стандарти обединени в настоящия Професионално-етичен кодекс на българските медии“.
Това гласи преамбюлът на приетия вчера професионално етичен кодекс на Българския медиен съюз – втората издателска организация след Съюза на българските издатели.
Вторият етичен кодекс в българската медийна среда бе подписан в сряда вечерта на тържествена церемония в резиденция „Лозенец“ в София от членовете на БМС, сред които пресгрупата на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, изданията на Петьо Блъсков, на Тошо Тошев, Славка Бозукова, Валери Запрянов и др.
Документът е отворен и може да бъде подписан и от други медии, заяви изпълнителният директор на БМС Гриша Камбуров. Той определи церемонията като „медийното събитие на 2013 година” и отправи послание към медиите да работят за „толерантност и уважение“.
Събитието беше благословено от западно и средноевропейският митрополит Антоний.
В момента Българският медиен съюз (БМС) е най-голямата медийна организация и обединява 35 издатели на 68 местни и национални медии”.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional