Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Нов теч на #BSPLeaks доказателства за “течната дружба”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

Когато настоявам, че ГЕРБ лицемерно се опитват да заиграват пред западна и определена българска публика като борци срещу руската пета колона в България, обикновено изтъквам някои „странности” на тази „борба”. Сред тях са цели три години и половина лавиране с взаимноизключващи се аргументи и позиции за закриването на АЕЦ „Белене”, което превърна руския проект в гигантска пиявица на гърба на България.

Именно при управлението на ГЕРБ изведнъж и със сензационна лекота, ( контрастираща с баталиите от предишните десетилетия около намеренията за приватизация), българският монополист „Булгартабак”, който пък е пиявицата на врата на гласоподавателите на ДПС, беше продаден практически без конкуренция и без съпротива от страна на ДПС на руски купувач.

Същият руски питон ВТБ ( Външнотърговската банка на Русия) погълна с благословията на ГЕРБ българските телекомуникации. Налапа пак по това време и мултиплексите. А накрая, когато ГЕРБ се самосвалиха от власт, разтревоженият руски удушвач…пардон-купувач, така се наежи от настъпилата промяна в българския мравуняк, че спешно инжектира капитали в българската Корпоративна търговска банка, изкупувайки 10 процентен дял от акциите й- да не би да се окаже вярно, че служебното правителство на Марин Райков може наистина да посегне на на тази свещена крава на българската олигархия, лакома за руски милиони.

И това са само най-видимите върхове на руския айсберг в лъжливото око на ГЕРБ!

Ето, че сайтът Биволъ повдига още въпроси- например защо (учителката по руски език) Йорданка Фандъкова е била изместена като фаворит на българската власт по времето на ГЕРБ за пост, ценен в Москва.
Според мен, в случая е сработила и държаната в тайна „течна дружба” между Георги Първанов и Бойко Борисов, който още при учредяването на партията си на 3 декември 2006-та година прокламира от трибуната на НДК забрана за гербаджиите да …говорят за Първанов ( само той имал това право, провикна се тогава Борлисов пред аудитория от хиляди учредители и многократно по-голяма такава от телевизионни зрители).

Вижте въпросите които задава Биволъ на базата на документи, чиито факсимилиета са пудликувани в сайта.

” Шест русофилски организации са предложили Йорданка Фандъкова за съпредседател на Руско-Българския Обществен Форум от българска страна на събрание на Координационния съвет “България – Русия”, проведено на 28.01.2013 г.
Това става ясно от изтекла кореспонденция в #BSPLeaks – писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до Светлана Шаренкова.

Единствено Светлана Шаренкова е предложила Георги Първанов вместо Фандъкова, а последния член на “България – Русия” се е въздържал.
Въпреки това, на 1 февруари 2013 българското външно министерство изпраща нота до руското посолство, с която определя като съпредседател бившия президент Георги Първанов, известен с агентурния си псевдоним от ДС – “Гоце”.
По това време МВнР все още се управлява министър Николай Младенов от правителството на ГЕРБ. Не е ясно какво е накарало ГЕРБ да загърби кандидатурата на Фандъкова, избрана с подкрепата на партията на Бойко Борисов и да предложи бивш агент на ДС, което противоречи на цялостната политика на Младенов.
Факт е, че Светлана Шаренкова се ползва с височайшото благоволение на Москва. Още на 15 ноември 2012 е публикуван указ на президента на РФ Владимир Путин, с който на Шаренкова се присъжда руска държавна награда: Орден на дружбата, за “голям принос в укрепването на дружбата и сътрудничеството с Руската федерация”. Награждаването обаче стана известно чак през март 2013 г., когато Шаренкова получи ордена на церемония в руското посолство в София.
Не е ясно какви дипломатически и лобистки лостове и/или интриги е използвала съдружничката на Димитър Иванов – Митьо Гестапото, за да вземе връх над мнението на колегите си от Координационния съвет “България – Русия”, над политическата логика на ГЕРБ и да смекчи публичната неприязън към ДС на министър Николай Младенов.
В свой мейл до Кирил Добрев, анализиран в блога на Иво Инджев, Шаренкова признава, че е съкратила няколко години от живота си, за да направи Първанов лице на българо-руските отношения. Това обаче не се харесало на Сергей Станишев.
“Заради Първанов /че го направих леце на българо-руските отношения и си съкратих няколко години от живота/, Станишев ме ме наказ – здраве да е – аз съм повече от убедена в правотата си за Русия.”
Мейлът на Шаренкова е част от внушителен по обем теч на вътрешнопартийна кореспонденция на БСП, известен като БСП-лийкс. Изпратен е до депутата Кирил Добрев късно вечерта на 1 април 2013. Биволъ го публикува едно към едно без редакционна намеса.
За БСП-лийкс
БСП-лийкс (#BSPLeaks) е колекция от служебни и лични съобщения на активисти на БСП, изтекли в сайта Balkanleaks и в други медии. От БСП-лийкс излязоха скандални от морална гледна точка документи, като опорните точки и медийните планове на Моника Йосифова, списъците с интернет-тролове на БСП и опорните точки в защита на назначението на Делян Пеевски.
Отделно от това в БСП-лийкс се съдържат конкретни данни за престъпления. Такива са “опорните точки” за оклеветяване на протестите изготвени с използването на вътрешна установъчна информация на МВР. Престъпна е и злоупотребата с лични данни на стотици хиляди граждани за предизборна агитация по телефона, разкрита от Offnews.
До момента липсват данни прокуратурата да се е самосезирала и да работи за разкриването на извършителите на тези закононарушения”.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional