Свободата днес и тук 05 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

НЕОСЪЗНАТАТА И БЕЗИМЕННА РЕВОЛЮЦИЯ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Грудев

„Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби!”

                                                                  

                                                                                 Васил Левски

 

 

Без съмнение, провалът на управлението на ББ и ГЕРБ беше и пореден провал, дано да е последен, на българския политически месианизъм, т.е. на наивната вяра на значителна част от българския народ, че Месия може като с магическа пръчка да реши чудовишните проблеми на България. Но не можа! Нито един от представящите се или набедени за Месии не реши, а задълбочи проблемите на страната. Пълен провал споходи всички до един – Андрей Луканов, Жельо Желев, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов! Не всички от тях бяха нищожества, имаше и хора с качества. Тогава защо се провалиха? В българското политическо пространство няма еднозначен отговор. Нека се опитаме да го дадем!

Моето дълбоко убеждение е, че нито един от „месиите” не знаеше или не дръзна да докосне корена на цялото българско национално нещастие – руския империализъм и колониализъм. Макар и членка на Европейския съюз и на НАТО, България беше и си остана жалка руска колония. Никакъв преход в България след 10 ноември 1989 г. не се състоя. Направени бяха някои козметични обществено-политически промени, но същността на българската политическа система се запази – проруска колониална администрация.

Руският империализъм и колониализъм е уникален в човешката история. Той не се стреми само към пълен и безразделен контрол върху територията на една страна и към ограбване на нейните богатства, но и към безграничен контрол върху душите и сърцата на жителите й. Той изисква без компромис и да бъде обичан!

Вече 135 години след т.нар. Освобождение на България от турско робство руският империализъм и колониализъм е нахлул и се е внедрил във всяка фибра на българския национален организъм и съсипва всеки български национален порив към свободен, независим и благоденстващ живот. За съжаление, много малко българи са се вслушали в гениалното прозрение на Васил Левски, най-великият българин, изведено като мото на тези редове.

Голямото изключение е най-големият български държавник Стефан Стамболов, който заплати с живота си дръзновението да бъде български патриот и да се противопоставя на Русия. Наскоро светлата му памет беше осквернена от ректора на един смешен университет, разбира се агент на Държавна сигурност, който връчи награда на името на Стефан Стамболов на един от най-изявените руски агенти в България.

Достатъчен е само един пример. Русия много добре съзира, че възрожденският подем на българската нация може да я изведе на много достойно място сред другите европейски народи, което неизбежно ще доведе до освобождението на българите от тяхната „освободителка”. Затова вкарва България в капана на съюзническите договори с най-злите врагове на българския народ – сръбския хегемонизъм и гръцкия шовинизъм, като за целта, разбира се, подкупва със златни рубли една от най-мрачните фигури в нашата национална история – Фердинанд Сакскобургготски и използва безмозъчните нашенски русофили. И злополучните Балкански войни опропастяват България, която вместо възрожденски подем, получава воденичен камък на шията си вече сто години. И никой не може да се оправдае, че не е знаел истинските намерения на Русия, както и това, че тя се е договорила предварително с българските врагове. Руски официални представители публично и без свян са признавали истинската същност на балканската политика на Русия далече преди зловещата национална катастрофа през лятото на 1913 г. „Българите се самозаблуждават като вярват, че Русия работи за техните интереси в Македония. Русия развива реална политика в Македония и намира за желателно не засилване, а отслабване на българския елемент там” е казал на 27 ноември 1906 г. Г. Демерик – руски агент в Македония.

А второто „освобождение” през зловещата 1944 г., която доведе на щиковете на Червената армия на власт в България най-ретроградната и най-антинационалната сила – Комунистическата партия, довършва България и до днес.

Чрез запазените структури на Държавна сигурност Русия успя да програмира и да ръководи „българския преход” след 1989 г. На вярващите лъжливите приказки на заинтересовани лица, че Държавна сигурност работела за българските национални интереси, е достатъчно да препоръчам спомените на нейния дългогодишен ръководител Ангел Солаков, който признава, че Държавна сигурност не е българска институция, а само един филиал на съветските тайни служби, правоприемник на които са руските. Агент на ДС означава агент на КГБ.

Именно чрез Държавна сигурност Русия формира българската олигархия, т.е. руската пета колона в страната ни, финансираща с български пари руската агентура в България, в т.ч. и цели проруски политически партии. Гнус ме е да ги посоча! Всички ги знаят, даже и Партията на европейските социалисти. Дали?

Затова 24 години след „прехода” България е в плен на руските интереси, затова приема на своя територия руски енергийни проекти, които са заплаха за населението й, затова разчита единствено и само на руски доставки на нефт и газ, затова плаща най-високите цени в Европа за тези доставки и т.н. Руската агентура, т.е. агентите и доносниците на Държавна сигурност, е навсякъде и навсякъде е на командни постове, дори в църквата, в университетите и в медиите. Тотална зависимост!

Когато най-добрата част на българския народ – младите и образованите българи се е надигнала на решителна битка с олигархията, за нов морал в политиката и за ново начало на България, всъщност това е начало на национално-освободителна революция против руския империализъм и колониализъм, за освобождението на България от нейната „двойна освободителка”. Дано да го осъзнаят! От все сърце им желая успех.

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional