Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Брак(ониер) на РъБъ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

В БСП тече бракоразводно дело.
 В помощ на съдебните заседатели от читатели публикувам някои усмивки от старите менти.


  Ето какво казва от сърце на 26 юли 2006 г. за сайта “Общество” в свое и интервю през 2006 г. за Първанов ( когото обгрижваше медийно, най-вече във в.24 часа” , с язвителни сатирични нападки срещу всякакви критики след бракониерските му забежки) :

“Какъв е като човек Първанов?
Готин. Успя да преодолее най-голямото предизвикателство и не се превърна в президент на БСП, в лична движима интелектуална и политическа собственост на една партия. Първанов беше един от левите политици, но стана истински държавник.”

2.10.2009 г. – Президентът Георги Първанов връчи орден на Велислава Дърева за заслуги към българската култура, научаваме от „24 часа“.

Агенция “Фокус”
Андрей Райчев: Вторият президентски мандат действително е чудо
Вторият президентски мандат действително е чудо. Това заяви за бТВ социологът Андрей Райчев. В своя анализ на изборния вот той посочи някои от причините, помогнали на президента Георги Първанов да спечели втори мандат. Георги Първанов успя да осигури съюзник за първи път от 115 години на БСП, това е ДПС, както и Социалдемократи. После построи отношения между Симеон и БСП. Това бяха две от причините, които посочи Райчев. Първанов рязко се противопостави на ръководството на БСП, когато направи тройната коалиция, беше третата причина, приведена от социолога.
Тези неща водят до 75% подкрепа за Георги Първанов на втория тур на президентските избори, подчерта още веднъж Андрей Райчев.

Божественият от „Позитано“

вторник, 29 януари 2008 г.

Божественият от „Позитано”

„Той не води война за миналото, но се хвърля в битки за историческата истина… Той е целенасочен, последователен и благоразумен. Не взема емоционални решения. Не рискува… Той е дипломатичен и коректен и умее да превръща довчерашните си врагове в съюзници”.

За кой велик български владетел мислите, че се отнасят горните редове? За цар Иван Асен II? Бъркате! Става дума за Георги Първанов. Миналата седмица press-ата отбеляза по невиждан в последните двайсет години начин 50-годишнината му. Дори Тодор Правешки накрая свиваше уши, уплашен от перестройката, и не смееше да оставя блюдолизците си да го хвалят така! Цитатът, който току-що прочетохте, е от един панегирик на Велислава Дърева, поместен в „24 ЧАСА” и озаглавен „ПРЕЗИДЕНТЪТ”! За да не остане по-назад, „ТРУД” пусна обширно интервю с юбиляра, взето от Валерия Велева: „Кризата от 1997-а? Днес за нищо на света не бих я допуснал”. В него президентът държи да сподели с читателите баналности от рода на: „Бих поискал прошка от майка си и съпругата си.”, „Ако все пак приемем, че съм успял, то е плод на съчетание от моя работохолизъм, известна доза шанс и солидна политическа и обществена подкрепа.”, „Аз съм човек, който помни всичко, но не съм злопаметен” и други подобни. Коафьорите, измислили зализаната прическа на държавния ни ръководител, са го научили, че на народа трябва да се говорят общи приказки като тази: „… добронамерената критика помага за оздравяването на управлението”. Да, освен това водата е мокра, слънцето изгрява от изток и цветята миришат! Мъдрости непреходни!

„24 ЧАСА” възкликна на другия ден: „50 ГОДИНИ: НИКАК НЕ Е ЗЛЕ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!” и отдели две страници, които по-патриотичните читатели могат да закачат над готварските си печки. Снимки, снимки. Първанов – новобранец, Първанов на о. Ливингстън, Първанов пали огън на хълма Трапезица във Велико Търново, рита мачле, общува с крале и президенти на велики сили и прочие. Липсват: спасява удавник, лети в космоса, получава Нобеловата награда за медицина. Ама и това ще дойде, ще видите! След епохалното си интервю Валерия Велева от „ТРУД” естествено е поканена в резиденция Бояна, където: „СЪС 100 КАБАГАЙДИ ПЪРВАНОВ ПОСРЕЩА 400 ГОСТИ”. Първото впечатление, което развълнуваната журналистка иска да сподели, е: „Атмосферата на празника може да бъде пресъздадена с две думи: мярка и стил.” Има и малко светска хроника в стил Евгени Минчев: „Георги и Зорка Първанови приемаха с лъчезарие гостите си”, „Добромир Гущеров събираше завист с елегантната си фигура”, всички от тройната коалиция „оставиха на входа на резиденцията угриженото си настроение”, генщабът „се смесил с писателите, а наоколо се мотаели „шармантната Ивана”, „марковият модерен ляв Стоичков” и къде без него – Вежди Рашидов. На фона на подобна компания какво да каже Станишев освен напудрена баналност: „Георги направи чудо за последните 17 години”, а рожденикът по армейски скромно му отговорил: „Готов съм вярно да служа на родината”. Ха така, добре се получи! Нищо, че всички знаем какво е това чудо, направено от Първанов, защото живеем насред него, оцапани до ушите! Нищо, юбиляр е другарят, нека се радва! Велева се захласва: „Малко по-късно над гостите плиснаха своята „Вода” омайниците Стунджи и Елица, за да направят празника на президента наистина човешки”. Нещо ви липсва? Поздрави от трудови колективи? Трудовите колективи вече присъстват като бизнесмени – Георги Христов, Валентин Златев, Красимир Дачев и неизбежният Тошо Тошев. Дърева обаче удря всинца в земята, като в „24 ЧАСА” поднася на любимия Георги притча, от която се разбира, че самият Бог го носи на ръцете си!

Press-ял: ДЯДО ГУТЕНБЕРГ

За писма и мнения: poduene@abv.bg

Капитал

22 ноември 2010-та

На адрес www.argumenti-bg.com отскоро тръгна нов политически сайт “Аргументи БГ”. Създателите му са избрали логото “Алтернатива за разумните хора”.

“Сайтът Аргументи като Алтернатива за разумните българи в страната, а и зад граница, вече е съвсем близо до вас. Само на едно кликване с мишката. За да влезете в света на политическите анализи, коментари и разкрития. Уверени сме, че те ще покриват критериите, предпоставени от двете амбициозни А-та -Аргументите и Алтернативата”, пишат в рубриката “За нас” създателите му.

Неотдавна в публикация във в. “Сега” се появи информация за създаването на сайт с подобно име, който ще е близък до президентския проект “Алетарнатива за българско възраждане” (АБВ). Думата, на която акцентират в представянето си създателите на новия сайт подозрително съвпадна с акцента в името на движението на Георги Първанов. В екипа на изданието е и известната журналистка Велислава Дърева, която в редица публикации е защитавала правото на държавния глава да се завърне в активната политика след края на мандата си.

Отговорен редактор на “Аргументи БГ” е Тодор Пройчев, дългогодишен разследващ журналист във вестниците “Монитор” и “Политика”, за последно заемал позицията на главен редактор на в. “Поглед”. Сред известните имена от политическата журналистика в екипа а още Ива Николова и Боряна Йотова.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional