Свободата днес и тук 03 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ориентир срещу завръщането в Ориента

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 Според евродепутата Надежда Нейнски големият дебат на предстоящите европейски избори ще бъде дебатът за европейския и прозападен път на България срещу евразийските политически и икономически интереси на Русия.

Така на практика на първата Национална конференция на партия СИНЬО ЕДИНСТВО вчера беше направена първата заявка на равнище политически субект, според която в центъра на вниманието на обществото ни трябва да бъде поставен централният проблем на днешна България.

Националната задача на 90-те години беше да бъде проправен пътят ни към проспериращата част от света. В това сините успяха, но „изгоряха”. На следващите управници им остана да ударят печата върху подготвените документи за присъединяване на България към ЕС и НАТО и…да им „турят пепел”, взета от затихващото огнище на синия ентусиазъм.

Успокоението от постигнатия успех засили деградацията на демокрацията, за което никой не иска да си посипе главата с пепел (от рози). А вече може би и не трябва да бъдат раздухвани въглените на вината, която може да бъде намерена на всяко партийно гробище.

Днес е време демократично мислещите хора да проумеят, че битката за ориентацията на България не е приключила. Налага се завоеванията ни да бъдат защитени активно и това не може да стане без организиран отпор на стимулираното отвън контранастъпление на контрите.

Дано добрият пример да се окаже заразителен. България има нужда от единен прозападен политически проект, който да се противопостави на евразийската заплаха за реванш на посткомунизма под маската на русофилството . Фактът, че членството ни в ЕС и НАТО ни пази от открития натиск на Кремъл, на какъвто е подложена Украйна в това отношение, не означава, че петата колона ще спре опитите си да се наложи.

Лявото и дясното не са изчезнали от политическата карта на България, но истинската фронтова линия на разделението минава като траншея за газопровод между бъдещето и миналото, между западното и източното.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional