Свободата днес и тук 09 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

От къде се появи Петното и той ли е тарторът на наказателните бригади по жълтите павета?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Младен Дочев,

 

Рецидивистът Петното и наркотрафикантът Чикагото - контрапротестиращи "събеседници" на властта
 

Йордан Бонев и Бисер Миланов - Петното. Снимка Btvnews.bg

Обвиненият в заплаха за убийство на репортерка на БТВ Бисер Миланов „Петното", който само преди месеци беше привилегирован събеседник на премиера Орешарски, има дълга крими биография. Контактите му в средите от подземния свят не са за подценяване, макар допреди по-малко от година никой почти не бе чувал за него.

В едно от интервютата си „Петното" твърди, че през 90-те години е притежавал частна охранителна фирма „Скорпион-13", като дейността й била съсредоточена да не допусне нахлуване на външни за региона групировки и да осигури сигурност на клиентите си.

Истината обаче е друга. Бисер Миланов никога не е бил собственик на подобна фирма според търговските регистри. От Държавен вестник става ясно, че собственика на фирмата е Пламен Николов Димитров, който между впрочем е слабо познат в родния им град Русе.

Бисер Миланов е заловен за извършена кражба, но се разминава с условна присъда. Това се случва през далечната 1986 година. Година по-късно Петното е заловен за кражба на МПС и и получава 6 месеца ефективна присъда. През 1988 бяга от затвора и получава трета присъда - 4 години и три месеца лишаване от свобода.

Така новоизлюпеният „политик" е вече рецидивист, едва навършил 20 години. През 2004 г. е осъден отново, този път за оказана съпротива на орган на власт. Получава 2 години зад решетките. Нова двегодишна присъда следва за нанасяне на тежка телесна повреда през 2007 г.

През 2010 г. е осъден на 6 месеца пробация за управление на МПС след употреба на алкохол.

... и Чикагото

Главен ортак на „Петното" е доказаният трафикант на дрога Венцислав Ангелов – Чикагото. Неговият син Йордан Бонев е лидерът на Сдружение Национално движение „Свобода", регистрирано през април 2013 г.

Чикагото, също като своя ортак Бисер Миланов, е дългогодишен рецидивист, но от доста по-голям калибър. Бивш милиционер през 80-те години, чиито издевателства в Дулово от времето на „Възродителния процес" още се помнят от местните мюсюлмани.

С идването на промените малката милиционерска заплата и новооткритите възможности убеждават Венцислав Ангелов да напусне системата. Първоначално се захваща с контрабанда на цигари, в последствие с горива а накрая – с дрога, вероятно възползвайки се от контактите със свои роднини живеещи в Чикаго.

Ангелов се проявява в България с четири присъди - за хулиганство през далечната 1997, за контрабанда в особено големи размери през 2003г. и за данъчни престъпления през 2005г. и 2006г.

Бизнесът му с данъчни престъпления изглежда още функционира, защото според данни от регионалната преса дължи над 300 000 лв. на фиска.

През 2008 г. той и племенникът му Анатоли Дамянов са арестувани в Кипър с 482 грама хероин. След 4 години в предварителния арест получават петгодишна присъда. Чикагото се връща в България през 2011 г., но явно не губи време и продължава с трафика на наркотици, като дори вдига мизата.

На 21 август 2011 след няколкомесечна международна операция на испанското международно летище „Барахас" е задържан българина П.А., 45-годишен, пренасящ в куфарите си 5,4 кг кока.

При последвалите арести част от закопчаните са и боса на бандата Венци Чикагото и племенникът му Анатоли Дамянов, 27 годишен. Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици, но двамата са освободени под гаранция докато тече производството, което не е приключило и до днес.

От 17 години бившият милиционер и в последствие катаджия е в частния бизнес и върти фирмата "Кувейт бългериън интернешънъл" с четирима кувейтски партньори, за които няма данни за извършване на престъпна дейност, поне на територията на България, но няма данни и за извършване на ефективна дейност.

Петното, по-известният от двамата новоизлюпени „политици" и съратник в ПП „Свобода" със сина на Чикагото, има също дълго криминално минало, но на далеч по-ниско ниво в йерархията, което навежда на мисълта, че не той е главната движеща сила в тази „политическа" групировка. Още повече, че синът на Венци Ангелов като лидер на новоучреденото движение е този, който го представлява пред всички институции.

Макар и най-известен заради агресивните си прояви и активното си присъствие в пресата е малко вероятно именно Бисер Миланов-Петното да е основната движеща фигура в движението „Свобода". То изглежда много повече като фамилен проект на Венци-Чикагото и Йордан Бонев.

И все пак едно не е ясно – кой всъщност стои зад този проект, защото първоначалните съмнения, а и последвалото поведение на „активистите" на „Свобода" говорят ясно, че шпицкомандите им играят роля, от която ползи извличат съвсем други фактори зад сцената


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional