Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Орешарски опасен за държавата!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Валентин Стоев, http://viewpoint.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  

 

Орешарски вече не иска да е премиер! И ако от това не зависеше политическата съдба на менторите му Станишев и Местан, той със сигурност щеше да ни изненада с отговора на въпроса - струва ли си тази беля на главата?!

И не е случайно, че българският министър-председател напоследък работи само в петък. Само петък, и то ако в парламентарния контрол има питания към него. Друг е въпросът, че на тези петъчни (губи време)спектакли в празна зала преобладават режисирани и удобни въпроси от "свои" депутати, предварително разучени от сътрудниците, чиято единствена цел е да "омае" зрителите и слушателите! Което е наивно, ако наистина си вярват!

Орешарски мрази работата си и все повече в очи се набива усещането, че върши тази работа насила! Още от първия си ден като премиер, още преди "Оставка!"-та и Пеевски, той разсече със замах утвърдената в Министерския съвет практика всички стенограми от заседанията на кабинета да се качват на сайта на правителството! Още същия ден!

Нарича се демократична прозрачност, но Орешарски побърза да обвини прозрачността в "помпозност" и "лицемерие", и днес - осем месеца, откакто е на власт - никой не знае как протичат тези т. нар. регулярни заседания в сряда, и дали те въобще са регулярни, тоест дали въобще се провеждат! Работят четниците на Орешарски в пълна нелегалност! А това, което би било най-интересно да се знае, е как например се вземат решенията за вече перманентните милиардни заеми!

Вярно е, че чат-пат след дискретните правителствени заседанията трите вицетата говорят на пресконференция, но те имат за цел не да информират, а да излъжат! Лъжат хубавците, набързо и накратко! Почти на крак!

Не се е преработил Орешарски и на международната сцена! Както й е името. Не го търсят, никому не е интересен, подобно на държавата - и той, а по време на редките си пътувания до Брюксел, чак да ти стане жал! За държавата, разбира се, не за него - когато го гледаш по телевизията как стои в ъгъла самотен и жалък в очакване някой преминаващ покрай него европейски фактор да го забележи! Друга е картинката обаче, когато трябва да отстъпи пореден български интерес! На "Газпром" най-вече! Тогава е актуален и ухажван! Как и от кого? От Милер, разбира се! И нашият човек е на седмото небе! Почитан и важен, желан и достъпен - като булка!

За себе си Орешарски не е мързелив. Всеки ден е в УНСС и чете лекции! Което си е световно чудо невиждано! Няма никъде по света действащ премиер, който успоредно с държавните работи да движи и преподавателските си! По три пъти седмично! При Орешарски даже е обратно - покрай преподавателските си задължения министър-председателят движи и... държавните работи! И затова държавицата е на това дередже!

Има една област, в която Орешарски обаче е работохолик. Взимането на държавни заеми! След първия, (скандалния и спорния) един милиард лева сякаш свикнахме и заемите сякаш вече не ни правят впечатление! Нищо, че всички ние, нашите деца, а и нашите внуци ще ги изплащаме! Така само за осем месеца управление на това правителство можем да се похвалим с поне 4,5 милиарда лева суха пара, с които ни задължи Орешарски! 4,5, за които знаем, и неясно колко - за които не знаем! Защото има и такива!

Трудно работи българският премиер! И психиатрите имат обяснение. За почти 250 дни навикване, няма как да изгаряш от желание за работа! Това едно! Второто е, че то променя освен работоспособността - и психиката! Което е опасно за държавата!

 

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional