Свободата днес и тук 10 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЕНП атакува Мартин Шулц заради Моника Станишева

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

 


Германски евродепутат запита председателя на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц кога ще информира официално за обстоятелствата около отпуснатия грант от 60 000 евро на фирмата на Моника Станишева - съпруга на шефа на ПЕС.

По време на сесия на ЕП в Страсбург Михаел Галер, който е и координатор на ЕНП в подкомисията по сигурност и отбрана в Европарламента, припомни, че 30 000 евро от тези пари са били изплатени.

Той настоява да знае дали вече е потвърдено, че тази сума е възстановена обратно на Европейския парламент, дали проектът е приключен и дали при представяне на допълнителни документи няма да последват други плащания.

Бих желал още да знам дали, след като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което е отрекла съществуването на конфликт на интереси, което е невярно изявление, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт. Аз намирам всичко случило се за много странно и си представям какво щеше да се случи, ако съпругата на нашия председател на ЕНП беше сключила подобна сделка, коментира Галер.

Михаел Галер заяви още, че очаква да бъде информиран официално от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц за всички подробности по казуса с отпуснатите пари на съпругата на председателя на ПЕС – Моника Станишева.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional