Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Орешарски в Сочи - част от коалицията на (же)лаещите пудели

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 Достоверен източник оправда очакванията ми, че опитът на Орешарски да се отърка около Путин в Сочи ще бъде не по-малко жалък от унижението, наложено на Станишев в същия китен руски град на 18 септември 2008-ма година, когато премиерът Путин накара българския си гост да го чака три часа в приемната на резиденцията си.


Достоверният източник се казва Пламен Орешарски.

В отговор на журналистически въпрос, дали очаква да си говори с Путин в Сочи, Орешарски днес се сопна:

“Кой ви каза това? Няма го в програмата ми. На коктейлите сериозни въпроси не се обсъждат“, каза Орешарски.

Това е явно някакво проясняване в очевидно несериозната програма на българския министър-председател, сведена до надежда за ръкостискане на коктейл, защото преди няколко дни той заяви други очаквания пред ИТАР-ТАСС. Запитан дали е сигурно, че ще има разговори с Путин, той беше цитиран в София от своята пресслужба да заявява следното:

“Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество“.

В явен опит да се подмаже на Путин по най-важната за него тема Орешарски анонсира в онова интервю за руската агенция вижданията си за хипотетичен дневен ред на свой разговор с Путин именно по въпросите на енергетиката. Но както разбираме сега, надеждите му са попарени…

Бедни ми, бедни Орешараски- нищо не може да трогне Путин. А така се постара нашият пътешественик да обясни, че сме малка държава и не можел да си позволи да не отиде в Сочи!

Малка и бедна България обаче може да си позволи разкоша да прати на коктейл своя премиер в града, който в момента се превръща в нарицателно за една мърлящина на стойност 50 милиарда евро, пръснати с цел Путин да блесне с напредъка на поверената му държава.

В Сочи трескаво ловят бездомни кучета. Керванът на путиниадата си върви и събира след себе си коалиция на (же)лаещите.

Москва наистина не вярва на сълзливи реверанси и отново намира начин да каже на един свой пудел: „седни, знай си мястото”. Защото никой не уважава онзи, който сам се е поставил в ролята на малък и незначителен премиер на малка и незначителна страна, както направи Орешарски, обосновавайки защо задължително трябва да отиде на поклонение в Сочи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional