Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Изборът, който вече сме направили. Декларация на Движение “22 септември”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Движение "22 септември"

 Бихме искали да предупредим гражданите на България: кръвопролитното варварство, на което сме свидетели днес в Украйна, е възможното наше бъдеще. Както Украйна, така и България са сред страните, които Русия на Путин се опитва да лиши от европейско бъдеще.

Разликата е единствено в това, че България е част от ЕС, докато Украйна само се надяваше да бъде – и благодарение на тази разлика у нас още не убиват, у нас вместо на бетеери и снайперисти, властта се крепи на само на полицейски палки и екзалтирани неофашисти.

Не е разумно обаче да се уповаваме на тази разлика. Защото развихрянето на петата колона ясно говори, че след Украйна е наш ред. И че в душицата на Сергей Дмитриевич Станишев може спокойно да дреме един бъдещ Янукович, способен в името на днешната си власт да предаде бъдещето на България.

Отговорни за пролятата кръв на киевския Майдан са тези, които срещу най-мащабния подкуп в световната история се съгласиха да обърнат гръб на европейската цивилизация и да обрекат народа си на евроазийската деспотия. Това трябва да бъде казано ясно и еднозначно – и от политиците, и от гражданите на ЕС. Защото потъналия в кръв площад е и площадът на нашата обща свобода. Насилието и агресията трябва да бъдат наказани – ако не искаме утре да осъмнем с наново изградена Берлинска стена.

Затова Движение “22 септември” призовава: долу ръцете от Украйна! Сламените марионетки, които танцуват под ръцете на кремълския деспод, нямат място в ХХІ век. Украинския народ е в правото си сам да избере своето бъдеще; ние – също.

Затова: долу рубладжийските ръце от България. Днес избора отново е – дали да вървим с цивилизования свят – или с Русия. Но това е избор, който ние вече сме направили. И от който няма да се откажем.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional