Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ НЕ ЗНАЕ ДА СЕ БИЕ ИЛИ ДА СЕ ПРЕДАВА

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

 Цветлин Йовчев се е уплашил от Украйна и умува с обкръжението си какво да прави, ако София реши да щурмува комунистическото Народно събрание. Теорията на доминото не му дава спокойствие – днес Киев, утре София.

Какво например би направил, ако насреща му излезе една двадесет хилядна тълпа с поне едно развалено яйце? Да бие, или да стреля? Ами ако има и деца, или една сюрия с разголени гърди като Свободата на Делакроа?

Да разполага ли снайперисти в куполите на храма или в Университета? На месо ли да стрелят, или с гумени патрони? Ами ако тълпата се насочи първо към съдебната палата – да тича ли цялата полиция от Народното събрание до там да я спасява?

Е, ами ако някой от тълпата извади оръжие и пусне един откос към полицаите?                               Ами ако полицаите тръгнат да си отмъщават? Да пуснат кръвчица, с една дума? Кой ще ги спре?

Тук и от двете страни на барикадата ще се чуят псувни по адрес на докараното от Путин натрапниче Станишев, когото всички ненавиждат, понеже гледа като плъх в трици и прави това, което е научил от баща си – да лъже.

Ами ако тълпата реши да гътне царя освободител - да го защитават ли? Ами ако се юрне към паметника на съветския войн (пак освободител!) и почне да го замеря с яйца или лайна? Да тича ли и там полицията от Народното събрание да го спасява?

А Цветлин знае – тълпата е мръсна, подла и непредвидима: тя може да носи прашки, домати, павета, коктейли Молотов, маски, тояги, вувузели, копия, смрадливи химикали, димки и какви ли не други свидетелства за народната любов към любимата партия.

Да, ама има и други проблеми: полицията му не е добре екипирана за отбрана и може да не й харесва да бие или да убива! Освен това си има профсъюз и пред такава тълпа хич няма да й се ще да млати или да стреля! С други думи, полицията си има и човешки образ, на който Цветлин Йовчев не може само да заповядва и да чака покорност!

Да привика бронетранспортьорите би било много по-убедително и лесно, но не и за чуждата преса, понеже изглежда на военно положение.

Ами ако тълпата е не 20,000, а 30, 40 или петдесет хиляди? Ами ако такава тълпа се юрне да пали? Йовчев знае колко хора точат зъби на комунистите, как им е втръснало да гледат наглите им мутри денем и нощем да дават акъл и да крадат. Той знае, че има и момент, когато нищо не може да се направи и в това е истинския проблем, тоест какво да се прави когато не знаеш какво да правиш?

Е, разбира се, като всеки романтик и аз си разсъждавам, но знам, че колкото по-голям е романтизма, толкова по-голямо ще е разочарованието. Иначе Цветлин не може да не знае, че другарят Ленин е унищожил буржоазията, но хората не се интересуват от Ленин, защото просто искат да живеят като буржоазията, безразлично дали тя е червена или капиталистическа, особено ако е и двете – хем червена, хем капиталистическа.

Ето това е, което кара Цветлин да не спи по цели нощи – заслужава ли си червената буржоазия да се бие за нея? Камо ли да пролива кръв! 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional