Свободата днес и тук 20 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Украински сайт се подиграва на руския шовинизъм по отношение на България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, www.ivo.bg

 

В един украински сайт, в който ivo.bg е цитиран, може да се види и прочете подигравка с руския шовинизъм, свързан с …България.

Viktor Colombia

   

Русофобы часто обвиняют нас в отсталости, бескультурье, дикости, ограниченности и надменном высокомерии. Но у нас есть духовность. Посмотрите же на фотографию – что вы видите?! Это же поезд времен Руси! Этот исторический артефакт спокойно стоял на Харьковском вокзале и кто знает, сколько бы еще простоял, если бы не был замечен русскими исследователями и историками.
По мнению московских историков, поезд мог принимать участие в походах на Волжскую Булгарию. Еще сам Святослав смело вез свою дружину в поход на нехристей булгар, управляя локомотивом. Попутный ветер щекотал его усы, а бодрость духу придавала уверенность в победе. Святослав расплывался в улыбке…
По мнению московских историков, поезд был выловлен в Днепре, где прекрасно сохранился. Он был выловлен в районе Русской Окраины, где-то возле Киева (некоторое время столица Руси была на Окраине, до того как царь хер Петр перенес ее в Санкт-Петербург), а с тех пор находился в Харькове. Теперь власти Малороссии просят у Великороссии помощи от биндер, чтоб те окаянные не растаскали экспонат на металлолом.
На месте находки уже работают российские ученые. Пока говорить что-то рано, но уже известно, что ширина колей с тех незапамятных времен совпадает с шириной советских колей. Это еще раз подчеркивает преемственность СССР от Руси и говорит о нашей высокой духовности.

Валентин Малорашко,
Вячеслав Сорокин, ТВЦ-Москва, из Малороссии

17 Jan

В текста авторът публикува снимка на руски локомотив в жалко състояние и се надсмива над съветско-руската интерпретация на историята с “предположението”, че това е локомотива на влака, с който великия киевски княз Светослав е тръгнал преди 12 века да покорява Волжка България и изобщо да наказва “нехристиянските българи”, като предвидливо още тогава е построил локомотива така, че разстоянието между колелата да съответства един ден на съветския стандарт ( както е известно, СССР нарочно строи по-широки коловози, за да не може врагът да ги използва при евентуално нахлуване откъм Европа).

На просветените българи, които не са жертва на българската съветофилска пропаганда, е известно също, че въпросният Светослав е нает от византийския император Йоан Цимисхий срещу солидно количество злато да унищожи в гръб през 9 в. управляваната по онова време в 40 годишен мир от цар Петър България.
Светослав и неговите диви орди ( чиито зверства са увековечени в Манасиевата хроника как се упражняват в стрелба с лък срещу вързани българи) се справя толкова добре, че се налага византийците след това да го гонят от България и така върху руините от вандализма на Светослав ( набил на кол 20 000 български военнопленници при втория си поход , защото му се услажда да граби). Така разорената България губи за два века своята независимост- епоха, наричана у нас 200 годишно византийско робство ( наложено с решаващата помощ на братушките от кърваво червената армия на Киевска Рус).

Историята на походите на Светослав се изучаваше в комунистическа България като предвестник на дружбата със СССР, защото руси и българи воювали рамо до рамо срещу Византия ( на финалната фаза при византийската обсада на Силистра, откъдето ромеите изгонват окончателно Светослав след края на услужливия му погром над България).

В същия сайт има колаж  под надслов “ВИНАГИ ИМА ИЗБОР” ( между руското робство на бурлаците, влачещи по р. Волга кораби и своболюбието на казаците, пишещи бунтарски писма на Султана).

Ние какво избираме?!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional