Свободата днес и тук 29 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Орешарски като Янукович!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Валентин Стоев, http://viewpoint.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  

         Сравнението е не защото на софрата след откриването на Олимпийските игри в Сочи двамата седяха на една маса. Това, в края на краищата, си е протокол - където те сложат домакините, там сядаш! С което, разбира се, не искаме да кажем, че в "разделението" на кувертите (и масите) пръст няма и Путин! "Орешарски като Янукович" - най-вече заради това, че и българският премиер, подобно на украинския сатрап, който като на шега "отстреля" - сега-засега - поне 80 души, ако се наложи, би поискал от вътрешния си министър (не дай си, Боже!) да направи същото! Като му гледа човек полицейските кордони и блокадите на столицата в продължение на осем месеца, ката му видя човек и полицейското стълпотворение онзи ден в Кърджали. Разликата между двамата е само в пословичната "миролюбивост" на софийските протестиращи в сравнение с решимостта на киевчаните! Както се казва, за Орешарски и дясната му ръка Йовчев 2013-та беше една щастлива политическа година! Откъм погроми и драстичност на протестите! Както още се казва - късмет откъм протестиращи извадиха тези двамцата! И продължават да го вадят!

Подобно на изчезналия Янукович, и нашият Орешарски отвреме-навреме изчезва за по десетина дена. Дори и за две седмици! Пуска напред някои от министрите си и... изчезва. Къде ходи, къде се гуши, само той и охраната му знаят! А истаната е една - освен с рекордно ниския му за всичките 25 години на преход рейтинг, Орешарски ще бъде запомнен и записан в българската история именно с периодичните си зачезвания, по времето на които изпълнителната власт в държавата остава да виси! Грозно и многозначително!

В момента изпълнителната власт на България отново е в нелегалност. Особеното сега е, че освен премиера в нелегалност са и вицепремиерите му. А именно те, когато патронът им Орешарски реши да липсва, поема ролята на силния човек на властта. Най-често това е силовакът Йовчев. Въпреки че по същество той винаги е на линия!

Не само защото обича да е управникът в сянка, а и защото не се знае кога триредовият кордон, които преторианците му са подредили около парламента, ще вземе да се пропука! И той трябва да реагира! Например с четвърта редица! Или с поредния бял автобус! Или с "разгръщане" на полицейската блокада: на север - още от "Дондуков", на изток - още от Орлов мост, западно - още от "Раковски", и на юг - от "Граф Игнатиев"! Именно при "замествания" вицетата Йовчев - и особено Златанова - направиха най-големите си управленски гафове - направо скандали! Не че, разбира се, Орешарски щеше да ги спре!

Има и точно обратните случаи - министри, от чието редовно и нахално появяване на живо и по телевизиите започва да ти се приповръща. Като например социалният Адемов, който, мине-не мине месец, и се присети, че може да раздаде малко пари на калпак!

Както той казва, на най-бедните! Сега, точно преди изборите през май, (соц)иалното правителство на Орешарски ще даде още едно рамо на Станишев и Местан, раздавайки по 30 лева - еднократно и безвъзмездно - на оцелелите от зимата! Демагогията на този "благороден акт" направо крещи, а най-лошото е, че ако досега в такива случаи властта все пак се е срамувала и се е опитвала да се прикрие с лъжи, този път Орешарски и хората му правят това откровено купуване на гласове нахално и безцеремонно! И хлябът е при нас, и ножът е при нас, казват нагло те! Ще правим това, което ни е изгодно! На нас, на Станишев, и на Местан! Ако някой не знае, ето на това му се вика - не пряка - а нагла демокрация!

Друг министър, дето никне на най-неочакваните места, е уставният кариерист по БСП-линия, министърът на икономиката (и енергетиката, много е важно!) Драгомир Стойнев. Мине-не мине месец и този ентусиаст на старото време обещае на трайно безработните, че тука, до седмица-две, ще им намери работа. Или най-безцеремонно ще извади държавни пари за частна фирма - или като я "деприватизира", сиреч национализира; или като покрие борча към работниците на някой частен работодател!

Каква е поуката ли? Зачезвайки периодично, далеч по-добре ще е, ако Орешарски и хората му най-после вземат и изчезнат завинаги от изпълнителната власт! В дън земя!

Разбра се окончателно, че поне 75 на сто от българите искат точно това! С днешна дата! Е, може и до лятото!


 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional