Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Честито, бабо!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

 

 

Нелегалната съпротива срещу остатъците от монтирания от СССР в България комунизъм продължава с нова акция на символично ниво- софийският партиен паметник номер едно осъмна на 1 март като мартеница.

Честито, бабо!

Червените бабички ще яхнат метлата на гнева като баба Яга, защото са им поругали миналото, за чиято морална девственост претендират.

За всички останали обаче отново възниква въпросът: защо оспорването на комунизма у нас, макар и декларирано със закон, по неписания закон на проруската действителност в държавата е дело на принудени да действат като съзаклятници будни посред нощ българи?

Задкулисието у нас видимо е по-силно от закона, който официално заклеймява комунизма. От това агресивно задкулисие се очаква да се страхуват сплашваните с прокуратурата свободолюбиви българи.

Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен казва в чл. 3, ал. 2 – “Българската комунистическа партия е била престъпна организация…” Но българската прокуратура, като еманация на поръчката да бъдат държани в страх свободолюбивите българи, плаши със затвор всеки, който посегне на монументите на комунизма , претендиращи да имат стойността на свършен и недосегаем за закона факт.

С всички условности на различния контекст, днешната съпротива на едно свободолюбиво българско малцинство напомнят на усилията на възрожденските българи от 19-те век за църковна независимост, които се натъкват на яростната съпротива на Русия, претендираща да командва за свои нужди българите. За тази цел Русия си е присвоявала ролята на духовно водачество. Поради това граф Игнатиев воюва като руски имперски посланик в Цариград срещу възникването на независима българска екзархия и се налага на това българските патриоти да се противопоставят тайно и направо с военни хитрости ( подвеждайки руския шпионаж и дипломация, че водят алтернативни преговори с Ватикана за присъединяване към католическата църква).

За да покажем, че сме направили крачка напред от ситуацията през 19-ти век, трябва да се появим отново на светло.

Елате на 4 март от 18 ч. на митинга пред Монумента на окупационната червена армия в софийския център. Той е срещу намесата на Русия във вътрешните работи на България по повод искането на руското външно министерство в България да бъдат съдени българи за техния антикомунизъм.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional