Свободата днес и тук 19 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Путин доказа своето родство със Сталин и Брежнев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

 Руският президент Путин поиска от парламента разрешение да изпрати войски в Украйна “във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на руски граждани”. И още преди да се гласува решението, руските войски бяха там.

Познато. Както в Унгария през 1956-та, както в Чехословакия през 1968-ма. Както в Афганистан през 1979-та – и както някога в Украйна през 1921-ва. Както в България през 1944-та.

С този варварски агресивен акт Путин доказа едно – че няма никаква разлика между него и примерно Сталин или Брежнев. И че КГБ козината си мени, но нравът – не.

Забележете: никой с нищо не застрашава живота и сигурността на украинците от руски произход в Крим. Напротив – те се вдигнаха на бунт, съставиха отряди за самоотбрана, въоръжени с руско оръжие, превзеха държавните институции и се обявиха за откъсване от Украйна. И забележете още нещо – в решението на руския парламент не става дума за Крим. Става дума за Украйна.

Става дума за агресия, която е абсолютно идентична с нахлуването в Афганистан и Чехословакия. Става дума за ново начало на студената война. И за много сериозна опасност от тежък военен конфликт, който някой божи ден може да прерастне и в трета световна.

Българският президент Росен Плевнелиев обяви, че “България е за запазване на суверенитета, териториалната цялост и демократичното бъдеще на Украйна”. В същото време българската полиция арестува Владо Недялков по време на протест срещу агресорите, защото бил хвърлил плакат срещу руското посолство. И пак в същото време премиерът на България Пламен Орешарски и неговият наставник Сергей Станишев не обелват и зъб по темата, защото си имат по-важни задачи – конгрес на ПЕС, който се надява да превърне Европа в лява територия.

Впрочем и самият конгрес не е взел отношения по този най-мракобесен акт в историята на ХХІ век. Знаменателно.

Повечето българи очевидно не разбират за какво става дума. Нека им го обясним с един нагледен пример: представете си, че турският президент Реджеп Ердоган изведнъж обяви, че изпраща турски войски в България, тъй като се страхува за живота и сигурността на турското население там – примерно защото ДПС е паднало от власт. Как ще наречете това? Агресия, нали? И какво ще направите? Ако не принадлежите към рубладжийската пасмина, вероятно ще хванете пушката и ще браните родината си.

Е – точно това се случва сега в Украйна. И изобщо не си мислете, че това е далеч и не ни засяга. Напротив – засяга ни. Защото интересите на Путин в Украйна са същите интереси, които този сатрап (да, да, сатрап – това е думата, посланик Исаков!) има в България. И защото както в Крим има едни налудни типове, които предпочитат руския ярем пред това страната им да бъде част от цивилизования свят, така и в България има такива.

И нещо по-лошо – в България има партия, която винаги – абсолютно винаги е работила против националните интереси на страната си – и в полза на руските. Затова е повече от наложително да направите своя избор – за или против българската независимост и българския суверенитет.

За това става дума сега и за това ще става дума оттук нататък – при всяко гласуване, което ви предстои. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional