Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

България кани руските региони да строят свои курорти тук

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg


 

България можем да осигури на всеки от районите на Русия да създаде свой курорт в България, закупувайки земя, инвестирайки и получавайки право на строеж на хотели, санаториуми и почивни бази.Това заяви зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев в изказване на московското туристическо изложение "Интурмаркет", цитиран от пресцентъра на ведомството.

Като пример той посочи инвестицията на правителството на  Москва на стойност над 220 млн. долара. в санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", който посреща много деца, ученици и възрастни.

Зам.-министърът отчете, че миналата година руските туристи в България са били с 4.1% повече, отколкото през 2012 г.  Само през януари 2014 г. увеличението им е с 15%, а това се обяснявало с "изключително доброто брандиране".  През 2013 г. над 7  милиона туристи са посетили  България, като 10% от тях са от Русия, сочат официалните данни.

Ботев отбеляза и проактивната политика на правителството, което се готви да открива нови консулски служби в Русия - в Екатеринбург, Новосибирск и други две, които не назова. Той е обсъдил и създаването на изнесена база на България в Оренбург

От изявлението му се разбира, че руски авиокомпании проявяват голям интерес да извършват чартърни полети до Черноморието, София и Пловдив.

Според зам.-министъра България се конкурира силно като морска дестинация с Турция, Гърция и Хърватия, но ги превъзхожда с минералните си води,  възможностите за планински туризъм. Изтъкна и   новите продукти - вино и гурме туровете и голфигрищата. 

България се е представила на "Интурмаркет" с щанд от 320 кв. метра с участието на седем неправителствени организации, туроператори и туристически агенции под мотото "Една страна, много възможности". Гост на пресконференцията е бил телевизионният водещ Ути Бъчваров, който представил кулинарно пътешествие из България.

Генералният секретар на  Световната организация по туризъм Талеб Рифай е приел поканата да посети България за пет дни през май като се предвижда да участва и в открито заседание на правителството. 

"През последните шест месеца променихме визията на българския туризъм на световния пазар, като наложихме целево присъствие и подход към конкретните пазари и потребностите на клиентите там", оцени  работата си Ботев. Той прогнозира, че "с това, което постигнахме досега, и програмите, които предстоят, ще доведем докрай устойчивото развитие на туризма".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional