Свободата днес и тук 22 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БСП е курица, а не ястреб, потвърди Станишев

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ИВО ИНДЖЕВ, http://ivo.bg/

Приключи снишаването на БСП в очакване бурята (от общото международно възмущение) да подмине истинската й руска род(н)ина. БСП изпревари дори „кримчаните” с проруска нагласа и се присъедини към редките птици в света, готови да кацнат на ръката на Путин.

 Наложи се в деня на демонстративното противопоставяне на Кремъл срещу целия свят чрез незаконния референдум за руско узаконяване на сепаратизма в Крим, странната (като за пред света- у нас си я знаем) българска соцптица да се приземи в своето кремълско кукувиче гнездо, около което тревожно кръжи от самото начало на руската инвазия в Украйна.

 От дълго пазеното мълчание (с цел да не засегне някак си Путин) излезе лично и лидерът на партията Сергей Станишев. Днес той ни увери, че грабливата иначе столетница не е ястреб, когато стане дума за жеравите на Путин, известни с това, че си летят заедно в едно ято с руския президент.

 “Не очаквайте България да бъде сред ястребите в Европейския съюз” (когато се обсъждат вече неизбежните санкции срещу Русия), най-после формулира той очакванията ни да го видим да гука като троянски гълъб на мира в синхрон с войнственото грачене на руските главатари.

 Очаквано също така Станишев навърза в едно Русия и Съветския съюз със знак на равенство между тях- се постави в ролята на патенцето от приказката, в която глупавата стопанка навързала пиленцата уж , за да ги предпази от ястреба, а той ги грабнал колективно благодарение на това.

 „Ние имаме наши интереси, наши традиции. Чисто културно и емоционално отношението на българите към Русия е съвсем различно от това на прибалтийците, които имат друга драматична история, свързана с Русия и Съветския съюз, или на Полша или някоя друга страна,” разграничи ни той от останалите сълагерници в бившия съветски лагер като хора, които си обичаме надзирателя.

 След партийния пленум в Боровец, на който социалистите ни официално свалиха маските на европейци и се обозначиха с отличителните прокремълски знаци, контролирано изтече информацията, че е имало и предложение БСП да формулира откровено проруска позиция с поклон към руската агресия в Украйна. Идеята явно е да сме благодарни, че все пак много меко са подкрепили твърдата ръка на Путин срещу Украйна и международните закони.

 Освен знакът на равенство между Русия и СССР, твърдолинейните ни путинисти са измислили и друг номер за пред своите избиратели и като избраници да бранят интересите на руската пета колона у нас.

 „Никога срещу Русия и никога срещу ЕС”, формулира тази балканска бакалска хитрина Георги Кадиев.

 Авторът на прословутата статия „Гущерът си къса опашката”, с която се опитва преди близо две десетилетия (от името на тогавашния могъщ бос Илия Павлов)  да изпере образа на организираната престъпност като й нахлузи бяла якичка, илюстрира с това сравнение за пореден път идейната всеядност в умовете, сърцата и джобовете на червената върхушка у нас. За нея да си европеец, демократ и свободен човек е същото, като да си, азиатец, автократ и потисник на свободата.

 Дробят ни руска попара и ни карат да я сърбаме като европейска!

 “Ние, заедно с още няколко страни – членки на ЕС, сме най-малко заинтересовани от санкции, от които вероятно големите губещи ще са няколко източноевропейски страни”, каза в подкрепа на всичко това формално безпартийният премиер Орешарски, оправдавайки „експертно” една хипотеза, с каквато би могъл да се ангажира само някой астролог в телевизионен сутрешен блок.

 Вярното в пророкуването му е само това, че каквото и да предприемем в каквато и да било международна криза, винаги ще сме сред най-пострадалите, щом липсва автентична българско воля за спазване на поетите съюзнически задължение и съзнанието, че това произтича от принципи, а не от „култура, традиции” и други подобни оправдания за проруски сепаратизъм във вреда на евроатлантическата общност в труден момент.

 Изпадналият в немилост пред партийния елит на БСП Кристиян Вигенин се опитва с другата буза да отбива шамарите на съпартийците си за посещението си в Киев. За целта набляга на нелепата теза, че  си е позволил да навести новите управляващи в украинската столица, за да защити (от тях, ръкувайки се с тях и поднасяйки цветя на кървавия Майдан, явно!) добре интегрираното в Украйна българско малцинство.

 Очевидно Вигенин приема тази проскубана роля на унизен външен министър, който не подава оставка и с това показва, че няма нищо против да го хокат вътрешно за провинение срещу външен господар.

 Ставаме свидетели как се материализира  презрителната спрямо нас съветска песничка, според която „курица не птица, Болгария не заграница”. В солово изпълнение днес тя беше изтананикана от шефа на БСП и ПЕС Сергей Станишев, който ни уверява в добре известната истина, че не е ястреб по отношения на руската мечка. Държи да препотвърди декларативно този доказан с дела факт, за да не го отлъчат от ятото на Путин.

 Ами да, не е ястреб - кокошка е, при това троянска, която снася кукувичи яйца в брюкселското гнездо!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional