Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Равнис по новата тристранна ос

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

Как тихият пристан търпеше неакостиралата доскоро „рожба“ Крим извън пазвата си. Европейският завой на Украйна направи така, че търпението свърши. Себе си и своите граждани ли защитава Русия или представите си за света от съветския период, към който все по-откровено се връща. Руската държавна информационна агенция ИТАР-ТАСС връща името си оттогава и отново ще се казва ТАСС – Телеграфна агенция на Съветския съюз. Официален повод за смяна на името е 110-ата годишнина от основаването на агенцията. Червените ескадрони са готови да препуснат и другаде, за да възцарят „вечна обич, вечна правда на света“. Така, както си я представят – ни повече, ни по-малко. Всъщност, винаги може повече.

НАТО прекратява политическото сътрудничество с Русия. Генералният секретар Андерс Фог Расмусен съобщи, че алиансът преосмисля своите отношения с Москва. Щефан Фюле – еврокомисар по разширяването и политиката на добросъседство заяви, че Европейският съюз е готов да приеме Украйна. Той определя тази стъпка като „безпрецедентно ефективна и стабилизираща сила“. Япония прекрати консултациите за облекчаване на визовия режим за руски граждани и замрази започването на преговори за сключване на три споразумения с Руската федерация. Министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг заяви, че за страната му и нейните съюзници Крим остава част от Украйна. Днес Общото събрание на ООН ще заседава заради Украйна по настояване на нейния постоянен представител.

А ето какво казва републиканецът Джон Маккейн, който загуби президентските избори през 2008 г.: „Крим разкри тревожната липса на реализъм, характеризираща нашата външна политика при президента Обама. Този мироглед или липсата на такъв трябва да се промени.“. Още: „Русия е бензиностанция, маскирана като държава. Това е клептокрация. Това е корупция.“

Друго мнение застъпи председателят на движение „Русофили“ Николай Малинов в предаването „Референдум“ по БНТ. Той честити на всички православни славяни победата на Русия в третата Кримска война.

Честита победа, бе!

Для всех отмечающих праздником, които изтъкват аналог с Косово, да уточним една дребна подробност. Косово не се присъедини към Албания, нито пък стана американски щат. Неестествената държава Югославия се пукна като преял комар. Няма страшно. И Австро-Унгария се разпадна след Първата световна война. Дали пък Втората световна все още не е завършила, независимо че се подписаха договори. Следвоенният старт на уж мирна вече Европа преля в Студена война. Не беше ли сигнал за това фактът, че нацистка Германия подписа с всички съюзници своята капитулация на 8 май 1945. СССР подписа отделно на следващия ден. Именно на този ден празнуваше България, а не в деня на обединена Европа. И днес - след месец и нещо някои ще празнуют именно на този ден. Понякога бъдещите резултати са заложени още в началото.

Ако наистина приемем, че Втората световна война не е свършила, ние имаме голям шанс, защото поне формално вече сме съюзници с обединена Европа и САЩ и сме в НАТО. Добре ще е да се възползваме от него въпреки всем празнующим поредната „победа“.

Не го ли направим, има вероятност по световните агенции някога да изтече: „ТАСС е упълномощена да съобщи, че руският черноморски флот успешно помогна на застрашеното руско малцинство в България, като я освободи за трети пореден път. Сега и завинаги.“

Или, ако перифразираме Ботев, ще се получи следната песньовка:

„Ах, че мен, дядо, додея“

песни европски да слушам –

аримикански, още натовски.

Много мен, дядо, додея.

Затуй – напред с Русия,

Сирия и Северна Корея!

 

Конец.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional