Свободата днес и тук 22 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Руският рай(х) преди и след аншлуса

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg

     
 
 
 
 

Никой не може да опише руския рай(х) в честитка към завърналите се в него след аншлуса щастливци от един достатъчно дълго живял в рай(х)а руснак.


Както всичко, което е руско, така и руската “русофобия” е най-голямата “русофобия” на света- българската направо ряпа да яде!

Посвещавам текста на руския колега на българофобите, които се самоопределят като русофили!


e-vestnik:

Добре дошъл, Крим!

22 Март 2014

Аркадий Бабченко*

 

Аркадий Бабченко. Снимка: личен архив


Ами, здравейте, скъпи кримчани! Радваме се да ви видим. И в първите редове на нашето писмо да ви поздравим с това, че сте участвали в последния референдум в живота си. Повече такива „волеизявления” няма да имате. Повече няма да избирате – нищо и никога. Нищо и никога. Даже цвета на бордюрите в родния си двор. Запомнете това веднага.


Второ, можете да се сбогувате с телевизията си.


Довиждане, преки предавания, ток шоу и обсъждания. Здравей, мръсотия, трупове, дебили и урино-полови шеги. Само Кисельов (проправителствен руски журналист и ТВ водещ, директор на руската държавна информационна агенция „Русия днес” („Россия сегодня”), който на 17 март 2014 г. заяви в ефир, че „Русия може да превърне САЩ в радиоактивна пепел” – б. р.), само хардкор!  Хайде на преките линии с Путин.


Трето, наборната армия. Това е изцяло отделна тема. За 23 години окупация вие разбира се вече сте забравили какво значи да взимат децата ви войници. Няма нищо. Ще си припомните. А особено ще си припомните, когато децата ви в нашата – сори, сега вече във вашата – армия започнат да умират от болести, от които никой в света не е умирал през последните 100 години. От пневмония например. След кримския климат да служиш чак в Кунашир (най-южният остров от Курилските острови, които са във владение на Русия, но се принадлежността им се оспорва от Япония – б. р.). А, да, и надписът „Кавказ-сила” изглежда добре на обръсната глава.


Между другото, запишете си веднага това адресче: http://mright.hro.org/

Това е Фонд „Право на майката”, който вече 20 г. се занимава с помощ за семействата на загинали военнослужещи. За мината година Фондът е помогнал на семействата на 2 465 загинали военнослужещи. От тях между другото 20% са самоубийства, 20% довеждане до самоубийство, 15% от заболяване и 5% от побой. Като цяло – „не плачи, моми-и-иченце!”


А, да, инвалидните пенсии на войнишките майки, отпускани като компенсация за загубата на главата на семейството, в Русия се равняват на 40 долара. Правилно чухте. И ще ви трябват години, за да ви я отпуснат. Добре дошли в нашата съдебна система.


Въобще, разговорът за съдебната система е дълъг, затова само ще ви напомня: разпалването на омраза, оскърблението на чувствата на вярващите, оправданието на тероризма, екстремистките изказвания, клеветата – всичко това са углавни престъпления.


Отричането на историята, блокирането на пътя на гражданите, несанкционираното събиране на повече от петима души, аморалното поведение – всичко това и още много, много други! – са административни престъпления.


Е, с нашите казаци вече сте се запознали, доколкото разбирам. Красавци са, нали? Е, нищо, нищо. Ама вие не сте видели поповете ни.

При нас, впрочем, понастоящем тече федерална програма за повишаване на духовността и за скрепяването на духовните връзки. Под лозунга „Да вмъкнем черква във всяка празнина”.


Така че там, където сте си мислили, че до вас ще има детска градина или транспортен възел – ще си имате черква. Точно, както е сега при мен – под прозореца ми на празното място около Московското околовръстно шосе тъкмо вкарват една вместо пътен възел. Тук всяка сутрин има задръствания и хич не ни трябва пътен възел, трябва ни именно църква. Нищо, с времето и това ще разберете.


И да – отделният ред в квитанция при заплащането за храма – това вече е като пито-платено. Общината на Електростал (град в Русия, Московска област, с население ок. 150 000 д. – б.р.), автор на тази духовна иновация, ще ви научи.


Между другото, като заговорихме за квитанции – при нас върви реформа на жилищно-комуналното стопанство. Вече около 10 г. И току-толку започна нов етап. Така квитанцията за жилището ви скоро ще е около 5 000 рубли примерно.


Да, а облекченията! Монетизираха ли ви ги вече? Не са? Е… вече направо ви завиждам. Колко още чудни открития Ви очакват.


Освен това нашата дивизия „Дзержински” вече проведе учения на тема „разгонване на тълпи недоволни пенсионери” преди около пет години. Струва ми се, че те с радост ще предадат опита си на вашия „Беркут”.

Е, за такива дреболии като отнемането на най-апетитните парчета земя под дворците и извънградските домове, промяна на бизнеса – край! – събарянето и изгарянето на жилищни блокове при строителството на търговски центрове и пр. и пр., няма да говоря.


За данъчните, санитарно-епидемиологичната инспекция, пожарникарите, прокуратурата, следствения комитет, ФСБ-ейците, администрация и пр., също. Казват, че там се изхранвате от туризъм, нали? Е, нищо, нищо. При нас това се казва „да мачкаш бизнеса”. Нищо. Ще се приспособите.


По отношение на туризма. Там си имате частни хотелчета, нали? На първа линия на плажа, нали? В Крим? Е, не е беда, не е беда.


Като се замислиш – няма да имате вече частни хотелчета на първа линия. Но каква само ще бъде дачата на Ткачов (губернатор на Краснодарския край в Югозападна Русия, с малки прекъсвания от 2000 г. насам, кара пети мандат – б.р.)! Дачата на Шойгу (дългогодишен министър на извънредните ситуации, сега министър на отбраната – б.р.)! Дачите на всичките сенатори! Дачите на всичките депутати! Дачите на всичките ФСБ-ейци! След тях на цялото следствие и на цялата прокуратура! Какви яхти ще се паркират там при вас на частни кейове!

С какви огради ще затворят вашето море! Всички проклети бандеровци ще ви завидят. А на вас ви стига и градският плаж в Севастопол.

Между другото, препоръчвам ви също така да научите фразата „Много сте, а аз съм сама” за „Пощата на Русия”, обслужване на едно гише, Сбербанк, Пенсионен фонд, социално осигуряване  – всичко това вече е ваше. Поздравявам ви.


А, да. По отношение на Сбербанк. Отново сериозно ви провървя – при нас върви поредният кръг пенсионна реформа. Как се изчисляваха тези пенсии преди – така и никой не разбираше, а сега вече съвсем никой не разбира – поне ще ги има ли, или няма да ги има.


Впрочем, научете още два термина. КТО – това е контратерористична операция, и „хексоген”. Това е важно. Това е наистина важно. И се постарайте отдалеч да избягвате места със струпвания на хора, гари, летища – особено гари и летища – автогари, пазари, концерти и т.н. На летището вече идвайте около три часа по-рано. С милицията по-добре не се шегувайте. Постарайте се да не носите брада. Изсветлете си косите. Джобовете си обръщайте и давайте да ви пребарват при поискване. От вкъщи никога, никога без документи не излизайте.

Е, не забравяйте и за санкциите от нашите международни приятели, т.е. сега вече врагове. Вие сега сте – Русия.


Това е за дреболиите. Накуп:


Митингите в Русия са забранени.

Съпротивата при незаконните арести и незаконното задържане е забранена.

Самоопределението на нациите е забранено. Излизането от състава на Русия е забранено. Сепаратизмът е забранен.
Осиновяването на деца от чужденци е забранено.
Пропагандата на хомосексуализма е забранена.

Концертите на Мадона и „Океан Эльзы” (украинска рок група – б.р.) са забранени.

Несанкционираните плакати са забранени.

ТВ каналът „Дъжд” (големите руски ТВ оператори „по нареждане отгоре” спряха да го излъчват след анкета със зрителите дали не е било по-разумно да се предаде Ленинград на немците – б.р.) е забранен.
Онлайн парите ще бъда забранени до дни.

Цените в Москва са точно два пъти по-високи, отколкото в Киев. За всичко.

А, да. Най-после. Алкохолът у нас (а сега и у вас) – също е забранен от 11 вечерта до 8 сутринта. Знаете, сух закон.

От сайта Сноб


*Авторът е независим руски журналист, създател на проекта „Журналистика без посредници”. Работил е за редица издания като „Московски комсомолец” и „Новая газета”. В качеството си и на донаборник, и на професионален военнослужеш е участвал и в двете войни в Чечения. Като военен кореспондент е отразявал войната между Русия и Грузия през август 2008 г. Арестуван е при протести както в Москва, така и на площад „Таксим” в Истанбул с при това с еднакви обвинения, че е „чуждестранен шпионин

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional