Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БСП изпуска кокaла!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Валентин Стоев, http://viewpoint.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  

 

Тези дни на опашка за плащане на годишния данък се чу следният разговор между две беловласи пенсионерки: "Къде отидоха нашите пари от пенсионния фонд, дето цял живот ни ги удържаха", попита едната. А другата, видимо сведуща по въпроса, отговори без грам колебание: "Казват, че в края на "ония" години бащата на Станишев ги е превел на "освободителни движения" в Африка, за да правят революции!"

Логиката е желязна, но знаменателното е друго - спукана му е работата на Станишко-син! Щом и бабичките започнаха да се разколебават! И не само на него, а на цялата БСП!

Да караме наред. Много се лъже червената партия, ако се надява, че гафът - това е мека дума! - от Лясковец ще мине и замине без последствия за нея. Както и за коалиционните й партньори ДПС и "Атака"! Нищо, че и Местан, и Сидеров мълчат по въпроса като затиснати! За министъра на вътрешните работи Йовчев (когото хората от площада галено наричат "Слон в стъкларски магазин") и за главния му секретар Светлозар Лазаров (когото пък наричат "верния му оръженосец") отдавна се знае, че те двамата фактически "работят" срещу правителството! С глупостта си и с все по-очебийния си непрофесионализъм. А Лясковец съвсем не е първият им провал!

Спомнете си "белия автобус", спомнете си наредените тежко въоръжени преторианци около парламента, чиято единствена грижа и сега е да пазят народните любимци и да харчат народни пари, ей така - "за лудо", спомнете си и промените в новия закон за МВР, който с антидемократичните си постановки, рано или късно окончателно ще изяде главите на майсторите си! И на БСП като цяло!

Сериозна конкуренция на Йовчев и Лазаров прави министърът на енергетиката Стойнев. Този държавен злосторник отдавна ни събира очите с екзотичните си идеи в пролетарски стил. Спомнете си лъжливите му намаления на тока и бълнуванията за "реиндустриализация" (всъщност национализация!) на "Химко" и "Кремиковци"! Вижте и брътвежите му сега за национализация на енергоразпределителните дружества, което - ако наистина се случи - ще ни потроши като държава от арбитражни дела и неустойки!

С последната си измишльотина, обаче, министър Стойнев направо "изби рибата!". Според енергетика Стойнев Столична община трябвало да изтегли половин милиард лева кредит, за да изплати задълженията на "Топлофикация" - София, от което става ясно, че всеки софиянец над 14 години ще трябва да се задължи с още 500 лева годишно! Личен подарък от пелтека Стойнев! Казано по друг начин - за да плати далаверите на Вальо Топлото и на другите общински крадци, като Тошко Добрев от "Софийски имоти" например, чиито кражби съдът вече 15 години - а напред, а назад - дундурка! И, както е тръгнало, ще ги опрости по давност!

Нека всички сме единодушни - министър Стойнев трябва час по-скоро да бъде освидетелстван! За да не говорим след време, че и неговата лудост, подобно на убиеца от Лясковец, сме проспали!

Не че Йовчев и Стойнев не стигат на БСП, за да изпусне кокъла. Но има и още. Вижте например как Столитницата шикалкави за Украйна. В Боровец едва не изгони от редиците си външния министър Вигенин! Младежът застана твърдо на страната на истината и се опита да прокара позицията на ЕС по въпроса. В БСП обаче все повече стават мътните русофили, които се кълнат в Путин и приемат анексирането на чужда територия като "справедливо възмездие"!

БСП и Станишев се сбогуват с властта и "вътрешнопартийно". В последните месеци се видя колко опасно е да влизаш в (партийна) схватка с Първанов и неговото АБВ! Той става опасен, когато думата е за кокъла - рие, джафка, хапе и лочи кръв! Нищо, че е на съпартиец! Поне 10% от твърдоглавите членове на БСП вече са преминали към безспорно по-ретроградния бивш президент Първанов! И Станишев трябва да знае, че това ще му вземе лидерската глава! Рано или късно!

И още! Вижте как извива ръце Мая Манолова за състава на ЦИК; вижте как се гъне Столетницата, за да усложни процедурата около референдума на президента! Като капак, в последните дни се разбра, че бившият МВР-шеф и настоящ председател на Народното събрание Михаил Миков е подписал договор с частна охранителна фирма, в резултат на което вътрашното министерство и в момента се източва с милиони! Въпреки възмутения "до мозъка на костите" си Цветлин Йовчев!

Накрая? Не бива да пропускаме и 20-те лева великденска примамка за пенсионерите, които Орешарски, Станишев и Местан закачиха на предизборната си въдица! Ще ги вземат, разбира се, хорицата, но в съпровод с "оная" благословия! Заради подигравката!

Бедни ми, бедни Станишко, как успя за десетина години лидерство толкова да се оклепаш! По всички линии! И да съсипеш стогодишна партия! Световен прецедент си и по загубени избори, десет на брой! Добрата новина за БСП е, че се е писал на първо място в листата за Европарламент! А лошата - че докато се провали и в Брюксел, ще продължи да й се пречка и оттам! Бащиния му е!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional