Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Русия ще се спаси тогава, когато червеният площад се превърне в Майдан.

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Беров, http://www.ivremena.com


Напоследък доста хора заприказваха, че между дясното и лявото нямало никаква разлика, или ако имало било такава, то никой не бил знаел каква е точно.

Още по-малко пък в България, където комунистите, бившите де, наложили плоския данък, а пък някой десни били против него.

Всъщност мисълта, че разликата между дясното и лявото се измерва с отношението към плоския данък е многократно по-плоска от плоския данък, колкото и плосък да е той.

Защото такава разлика има, тя е очебийна, тя е съдбоносна, тя е кървава и това си пролича при революцията в Украйна.

При отказа на една страна да се превърне в магистрална проститутка.

Защото онова, което стана в Украйна всъщност е избор между Европа и Азия, между лявото и дясното.

Янукович обеща Европейско развитие на Украйна, Путин му предложи едно хау мъч от 15 милиарда, от които 3 милиарда веднага и проститутката му пристана.Отдаде му се. Бутна му. Продаде се.

Не и украинците, обаче.

Та за разликата.

Разликата е толкова дълбока, че е превърнала левите, истински левите хора в друг вид същества. Не друг вид хора в биологичния смисъл на думата, но в друг вид хора като възгледи, светоусещане, виждания и представи. Хора, които вече не са хомо сапиенс, а хомо совиетикус, хомо алтерис и въобще някакъв друг хомо и в тези определения няма никакъв расизъм, те не се основават на гени и кръв.

Как може да се разбере дали един човек принадлежи към хомо сапиенс или хомо совиетикус.

Ами по отговора на някои въпроси. Примерно на този :

„ До колко невинни хора бива да се избият в името на общото благо. Колко души бива да се избият, дори да са невинни, ако държавата, нацията, общността, към която принадлежат, благодарение на убийствата тръгне напред, започне да благоденства, да се развива и да процъфтява.

Отговорът на истински десният човек е ясен, прост, решителен и незабавен :

„ Нито един”

Отговорът на истински левият човек е прост, решителен и незабавен, макар и не толкова ясен:

„ Колкото трябва”

Отговорът на истинския десният човек е обусловен от опита, лутанията, напредъка, постиженията, възхода и паденията на гръко-римския, християнския, светския, европейския свят -  светът, който по-късно обхваща и САЩ, Канада, Автралия и всички демократични държави. Светът на разума, науката и хуманизма, където личността е първа и върховна ценност. Светът на съзидателните, производителни, творчески и правови държави в които справедливостта се въздава чрез закона. /Още римляните са казали, че е по-добре сто престъпници на свобода, отколкото един невинен в затвора/

Отговорът на истински левият човек е обусловен от съществуването, оцеляването и завоеванията на ордите – варварски, комунистически, социалистически и национал-социалистически/. В тези държави справедливост въздават не законите, а вожда. От кого зависи дали Пуси Райт или Ходорковски ще са в затвора, или на свобода ?. От Путин зависи, разбира се, не от закона. Първа, основна, ако не и единствена ценност в тези страни е общността, а общността се олицетворява, представлява, направлява от вожда. Най-разпространената оценка за Сталин в левичарския свят е :”Абе бил е суров и даже жесток”, но пък е индустриализирал страната. Същата, която и досега не е способна да предложи на света нищо индустриално, освен автомат Калашников, сътворен, между другото от пленения германски инженер Шмайзер.

 

Този особен левичарски свят, клекнал около нефтените кладенци или пък виснал около газовите е непроизводителен, паразитен и мързелив.

В този свят най-жестокият, най-безнравственият и най-якият търтей е застанал най-близо до тръбата и смуче от нея нефт така, както комар смуче кръв от вени -  и след като се насмуче до насита, прелива каквото остане на своите авери, тоест другари, тоест на своето обкръжение, те от своя страна смучат от вече изсмуканото и каквото остане преливат на своето си обкръжение и така докато изсмуканата земна кръв не стигне и до последния мързелив и деградирал /изроден/тунеядец, който се налива с водка, гледа тъпия лъжливия телевизор, възхищава се от Путин и псува западните фашисти, бандеровци, соросоиди, рептили, еврогейци и еврейци, защото те били виновни за жалкото му съществуване, а не „великата” му страна.

На това се крепят всичките обществени отношения, икономика и политика на „великата” държава,  – на изсмуканите на готовите блага изсмукани от земята.

Европейците и останалите обитатели на развитите държави и най-вече техните политици изглеждат някак непохватни, туткави, разглезени, лековерни и при това изискани, с една изисканост, която първичният източен дивак приема за нещо гейско или еврогейско - еврогейско, защото тази изисканост предполага хилядолетна култура присъща на Европа, а не на татарските племена, на мужиците или на широките простонародни маси, а освен това  еврогейците са и възпитани, а това източният дивак приема като слабост - да им пратиш едно две-три хиляди танка и стотина хиляди маладци с калашници и тия женчовци  ще подвият еврогейските си опашки. Съвсем други са източно-левичаските вождове и принадените им широки простонародни маси - те са мъжествени, прями, отворени, решителни, печени, отракани, яки и баяти. Тук идват неизбежните доводи и примери с Достоевски, Чайковски и Рахманинов, сякаш тези творци не са всъщност част от Европа, а не от Монголия  и сякаш вторият концерт за пиано на Рахманинов по някакъв начин вдъхновява или оправдава руските убийци, които стрелят от покривите по невъоръжените хора на Майдана.

„Леле, колко съм страшен, леле как ме уважават – мен и моя Путин” – самооблащава се хомо совиетикус и никак се не договежда, че сдържаността е възпитание, а не уважение, че отдръпването е погнуса, а не страх и че учтивостта е учтивост, а не слабост.

Но най-голямата грешка на вождовете и подопечното им природонаселение е, че приемат западняците, тоест хората в развитите държави и техните политици за глупави.

А пък те не са. Не са чак толкова, а може би и никак. Тихо, бавно и неусетно, но  премислено, последователно и упорито политиците на развитите държави побеждават паразитните общества, като се възползват от онова тяхно слабо място, което тези общества смятат за най-голямата си сила.

Тръбите. Природните дадености.

И това става без източни хитрости и пинизи, без дрънкане на оръжие, без политически хватки, без родолюбски изцепки и геополитически фръцкания.

Това става със здрав разум, далновидност и предлидливост.

Всички напреднали държави тихо, целенасочено, бавно, упорито и без излишен шум преодоляват енергийната си зависимост от варварството.

Америка, например, енергийно е съвсем независима от Русия, в Полша започнаха да добиват шистов газ, същото би трябвало да стане и в България, освен ако българите не се окажат олигофрени в медицинския смисъл на понятието, германците започнаха да внасят газ от Канада,, а като цяло най-малко една четвърт от всички европейски научни изследвания отиват за търсене на нови енергоизточници.

Европейските учени и европейските политици досега изчисляваха, че Европа ще бъде енергийно независима от Русия след десет-петнайсет години.

След нахлуването на Руски части в Украйна, тази независимост ще се случи много по-скоро, макар и с повече усилия и разходи от страна на Запада. Като начало поне Южен поток ще бъде поставен под въпрос.

А какво ще прави Русия без печалбите си от нефт и газ ? Без западните технологии, инвестиции и познания ?

Какво ще стане цялата тази огромна, вкопчена за тръбите държава вече няма да има какво да смуче ?

Русия ще се разпадне като империя така, както се разпадна СССР, а Путин ще зъзне в Сибир, ако преди това не бъде убит, което е по-вероятно.

Разпад, когото събитията в Украйна просто ускориха.

Много тъпо и много упорито като политика. Без да се разбере дали е по-тъпо, отколкото упорито, ли по-упорито отколкото тъпо.

Нахлуха в Полша – няколко пъти – и се сдобиха с един изконен враг – Полша, сега член на НАТО.

Нахлуха в Латвия и Естония – имат си сега Латвия и Естония за врагове, членове на ЕС.

Нахлуха във Финландия – и се сдобиха с враг - Финландия се съюзи с Хитлер.

Нахлуха в Чехословакия – и спечелиха още един  враг, сега член на НАТО.

Нахлуха в Унгария – още един враг, член на НАТО и ЕС.

Нахлуха в Румъния – и Румъния им стана враг, въпреки другаря им Чаушеско. Сега Румъния е член на НАТО и ЕС.

Нахлуха в България – сдобиха се с лицемерни приятели, предатели-подлизурковци и искрени врагове. Сега членове на НАТО и ЕС.

Нахлуха в Абхазия – сега Абхазия е в развалини.

Всъщност Русия е нахлувала във всички съседни държави, освен в Китай. Но и Китай е за единна Украйна по обясними причини /Тибет/

И какво спечели Русия ? Кои са им приятелите сега ?

Сърбите.

Само че сега и Сърбите искат да влязат в Европа.

И като завземат Крим какво ще спечелят?

Още един кръвен враг- Украйна.. Която ще побърза да влезе в НАТО. И един полуостров, когото трябва да издържат. 70 процента от бюджета на Крим се плаща от Киев бе, умници, сега вие ли ще го плащате. Водопроводи, електроповоди, водопроводи, всичко идва от Украйна, сега Русия тепърва ли ще ги строи ?

И какви ще бъдат сетнините от твърдата, неустрашима, далновидна и родолюбска политика на великият Путин.

Ами американските бази вее ще бъдат съвсем близо до Москва. На границата между Украйна и Русия.

Нещастастници. Би могъл да и ги съжали човек, ако не бяха толкова жестоки, напушени, закостенели и тъпи. И високомерни.

И тук идва неизбежното сравнение с американците.

Които нахлуха в Япония и сега Япония им е…ех, не им е враг, а развита съвременна държава. Които нахлуха в Южна Корея и сега Южна Корея…ех, не им е враг, а развита държава. Които не успяха да нахлуят в Куба и сега Куба им е…е да, враг – освен това бедна, недоразвита и пропаднала държава. Които не нахлуха във Венецуела и сега Венецуела им е враг. Страна в която липсват основни хранителни стоки, а също така и тоалетна хартия. И в която избухна революция подобно на украинската.

Но пък нахлуха в Ирак и сега Ирак им е…ех, не им вече враг. Съвсем между другото след демократичните промени жизненото равнище в Ирак се подобри двойно, страната постепенно се възстановява и хората се радват на чудеса невиждани при Саддам – евтини коли, мобифони и Итернет, например.

Но затова пък в Америка бият негрите. Бият ги, защото са прогнили капиталисти. Тоест преди ги биеха, сега ги избират за президенти. А ги избират за президенти, защото са прогнили капиталисти,разбира се.

Така че остават само две възможности Русия да стане развита съвременна държава, а не огромен световен Търтей смучещ нефт и газ от майката земя.

Едната възможност е да бъде завладяна от Америка. Което няма как да стане, освен при трета световна война.Но и при война няма да стане, защото руснаците ще се отбраняват до последна капка кръв и до последна глътка водка.

Остава една последна и окончателна възможност.

Всъщност не възможност, а неизбежност.

Червеният площада да се превърне в Майдан.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional