Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Препънаха Алекс, маргинализираха Надежда, а дясната ръка на Бойко се надсмива от Москва

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Русофилска България не можа да преглътне един рядко доказал се като антикомунист български патриот и същевременно космополит ( да , възможна е тази комбинация!) да „прави агитация” като кандидат за евродепутат. Препънаха Алекс Алексиев с тоягата на бюрокрацията, защото не отговарял на правилото за уседналост, което е свързано с някакъв определен бой дни усядане на българска земя.

С бюрокрацията не може да се спори. Тя си има тояги за онези, които не са уседнали в усоите й. Не и за своите. Те са уседнали здраво и нямат намерение да стават.

След свършения факт обаче искам да кажа нещо на онези, които го обвиниха, че играе някаква игра, за да цепи гласовете на десните. И стигнаха дотам да го подозират като …продукт на КГБ, защото нямало начин да избяга от България по времето на комунизма, без това да е работа на ДС. Имаше такива коментари…

Сега доволни ли са тези коментатори? Няма да им цепи гласовете човекът, който не цепи басма на Путин и неговите адепти в България. Поне веднъж някой в нещастието си ( ако наречем така неуспехът му да каже нещо в рамките на предизборната кампания) да натрие носовете на претендиращите да са по-антикомунисти дори от онези, които с целия си дълъг житейски път са се доказали толкова ярко на това поприще, че би трябвало с биографията си поне да запушат устите на „праведниците” в дясното пространство у нас. Щяха ли да го препънат ако беше вярна безумната диря на КГБ в този сюжет?

А още по-лошото е, че отговорът на въпроса ми е най-вероятно „да”. Доволни са. Както са доволни от прогонването на единствения оцелял от братоубийствата в дясното пространство действащ политик от времето на прозападното правителство Надежда Нейнски, която нито веднъж по никакъв повод не е отстъпила от онази прозападна позиция на българското управление ( 1997-2001 г.), благодарение на която се приютихме в НАТО на завет от сибирската вихрушка. А можеше и Надежда да се изкуши от офертите на Сакскобугготски, който разби дясното и на Борисов, който го профанизира.

Излиза, че от отстраняването на Алекс и маргинализирането на Надежда печелят всички- и доволните левичари и удовлетворените (кой знае защо) десни сектанти. Недоволно са само онези, които разбират, че малцината изявени, доказани и калени в битката за прозападната ориентация на България противници на петата колона в България са политически капитал, който няма с какво да бъде заменен.

А после се чудим, че нямало за кого да гласуваме и се налагало да подкрепим Бойко, защото го приемали за десен в Европа и останалото било разпиляване на гласове. Става дума за същия Бойко, който три години и половина управлява с дясната си ръка Симеон Дянков. Същият цъфна в Москва и се подиграва на Запада,че нищо не може да направи на Путин с някакви си санкции.

А помните ли каква антимериканска омраза генерираше „малката пица”, както го наричаха презрително заради ехидния му пример с постната пица, която обещаваше на българските граждани в период на затягане на коланите? Този сатанизиран от русофилите финансист беше хорово призоваван да си ходи обратно в Америка, която била истинската му родина. Сега русофилите доволно мълчат- както за отстраняването на Алекс Алексиев.

Дянков: Санкции срещу Москва? Най-много за руския балет

„Мащабни икономически санкции срещу Русия са невъзможни, защото тя заема твърде важно място на световната икономическа арена, заяви Симеон Дянков.

Бившият финансов министър, който сега е ректор на Руската икономическа школа, даде интервю по темата за руската телевизия „Россия 24“.

Според него е възможно изказванията за икономически санкции срещу Москва да имат политическо значение за ефекта върху настроенията на населението на САЩ и Европа. Мащабни икономически санкции спрямо такава крупна икономика като Русия обаче просто са невъзможни, дори политиците да искат да ги наложат, подчерта Дянков.

Някой може да си спомни миналото и примера с Куба, но Куба е един много малък остров, който изнася банани, а банани могат да се купят от Салвадор или Коста Рика. И при нея налагането на санкции беше възможно. А сега, ако бъдат наложени санкции, откъде западните страни ще си купуват стоките, които сега купуват от Русия?“, попита риторично ексминистърът от кабинета “Борисов”.

Поради това една такава страна може да наложи културни санкции, заявявайки например, че повече няма да кани руския балет на своите сцени“, пошегува се Дянков. (Dir.bg)

Медиапул припомня:

„След като напусна българската политика Дянков стана ректор на висшето Руско икономическо училище (РЭШ) и бе предложен за член на Надзорния съвет на втората по големина руска банка Внешторгбанк (ВТБ).

Проруската позиция на Дянков не е изненада и може да се обясни с поста му на ректор на престижното за Русия висше икономическо училище, което както всяка структура в Русия не може да съществува без протекцията на централната власт. Не толкова отдавна обаче като вицепремиер на страна членка на ЕС Дянков имаше значително по-резки и остри позиции към Русия. Преди по-малко от две години (през септември 2012 г.) той обяви в София, че “ще напляскаме руснаците”, “ще ги разбием в съдилищата” по повод на АЕЦ “Белене”, че неведнъж са губили арбитражни дело в Европа и т.н. Поводът бяха руските реакции на колебливите и променливи позиции на правителството на Бойко Борисов по отношение на проекта за втората атомна централа.”

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional