Свободата днес и тук 26 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ранобудните: Ало, елитът, спри с каймата за гласове и кажи за изборния референдум

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://politics.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  
 

Въпрос относно случващото се с внесената преди почти два месеца подписка за провеждане на референдум относно изборния процес зададе "будната съвест" на обществото - "Ранобудните студенти". Студентите напомниха в прав текст на парламента, че е време да се произнесе относно инициативата.

"До видния управленчески елит,

Напомняме Ви, че според чл. 13, ал. 8 на ЗПУГДВМС (Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление), имате два дни да се произнесете с решение на Народното събрание по предложението на президента за произвеждане на референдум за изборна реформа.

Знаем, че в момента сте прекалено заети да решавате належащите проблеми по покупко-продажбата на предстоящия в
от, но покрай намирането на висококачествена кайма за клетите гласоподаватели, не би било лошо да поспазите и някой друг закон.

Убедени сме, че самоотвержени борци за демокрация като Вас, съвсем неумишлено са пропуснали малката подробност, че все пак от време на време трябва да се откъсват от търсенето на лична облага и да се занимават с въпроси, които засягат обществото.

И тъй като услужливите "прас-медии" не биха дръзнали да Ви занимават с такива досадни факти, ние решихме да Ви окажем съдействие.

Не забравяйте, че само за 20 дни над 570 000 граждани изявиха волята си в подкрепа на същите въпроси, като предложените от президента.

Очакваме отговор!

Винаги Ваши,
Ранобудните студенти
"


Read more: http://politics.actualno.com/Ranobudnite-Alo-elityt-spri-s-kajmata-za-glasove-i-kaji-za-izbornija-referendum-news_26031.html#ixzz30H2BXR1m


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional