Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

“Газпром” ни клати с помощта на местните си джелати

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Знаете ли защо в България не е водеща медийна новина разкритието, че „Газпром” си е поръчал на българския парламент да финтира европейското законодателства за „Южен поток”?

 

Защото това е закономерност като градушката – неизбежно зло при сгъстени облаци. Нещо като природно явление, обичайно за географските ни теснини.

 

Новината, по дефиниция, е нещо ново ( извинявайте за простия изказ, който може да обиди интелигентността на читателя).

 

За България не е новина „Газпром” да ни диктува каквото и да било.

 

През януари 2012 г. „Газпром” продиктува на ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака забраната България да се откаже със закон да знае дали е потенциално богата със залежи от газ, за да остане зависима от „Газпром”. Едва 6 души, последни сини депутати, гласуваха против.

 

Отломки от сините ( от „Синьо единство” или от реформаторите) показват днес воля да се противопоставят на руската връзка в България, която е по – правилно да бъде наричана прим(ам)ка. Или пари-прим-примка. Но доста закъсняха. Проспаха шанса да въоръжат избирателите си с тази кауза преди светът да се ужаси от руската агресия в Украйна.

 

Съветската връзка продиктува конституцията ни –в частта да празнуваме като национален празник 3 март, деня на коронясването на руския император Александър Втори ( по повод събитие, в което не е бил поканен нито един българин).

 

След като тази примка е допустима тук, какво да се чудим, че днес „Газпром” ни обгазява със задушаващата си бесилка на въжето на монополните цени, на което ни клати с помощта на местните си джелати.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional