Свободата днес и тук 01 Юли 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пехотинецът Плевнелиев отказа да настъпи мината Попова и я задействаха дистанционно

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Днес вицепрезидентът Маргарита Попова окончателно потвърди, че лично се е „развела” с президента Росен Плевнелиев, макар да няма нищо против да споделя институционално с него уютния юрган на президентската власт. При това го е направила отдавна тъкмо поради позицията му в подкрепа на гражданските протести, предизвикани от назначаването на депутата Пеевски на най-важния пост в системата на националната сигурност на 14 юни миналата година.

Опазването на националната сигурност е най-важното „служебно задължение” тъкмо на главнокомандващия. Не случайно единственият надпарламентарен форум за обсъждане на извънредни ситуации в държавата се казва Консултативен съвет по националната сигурност при президента на републиката. Свиква се от главнокомандващия по негова преценка.

Но на президента Плевнелиев не само не беше зачетена преценката за назначаването на Пеевски, но просто го финтираха, пренебрегнаха, неглижириха точно както и всички „обикновени” български граждани с онзи фарс на светкавичното обявяване и гласуване в парламента броени минути след номинирането на скандалната му персона начело на ДАНС.

Сега Маргарита Попова ни съобщава, че води тихата си война срещу президента, прерастваща вече в шумен скандал, именно защото бил на страната на гражданите, които за разлика от нея защитиха здравия разум с протеста си. Признанието, че е било „грешка” да се назначава Пеевски беше направено от всички най-видни съзаклятници- от Орешарски и Станишев, до Местан, който дори поиска прошка от парламентарната трибуна.

Оказва се, че тъкмо и единствено Попова не таксува като грешка онова решение от 14 юни, а смята за неправилна оценката на президента Плевнелиев, с която в крайна сметка бяха принудени да се съгласят гореспоменатите другари съзаклятници благодарение на възкръсналото гражданско общество.

Маргарита Попова срещу всички?!

Това да ви напомня на един новоизпечен в корпоративната тухлена фабрика политик, който обърна палачинката и много се гордее с това, пледирайки да разбие статуквото с картеч от обвинения, квалификации и обиди във всички посоки с претенцията, че воюва срещу статуквото и говори от името на недоволните от него?

В интервю за Нова телевизия Попова отрече днес да има нещо общо с партията с безсмисленото име „България без цензура”, но не стигна до откровението да признае, че няма нищо против същата партия да я ласкае като алтернатива на Плевнелиев, който трябва да бъде свален от власт предсрочно в нейна полза. Тя лично не целяла това. Но явно няма нищо против да бъде използвана за тази цел от Бареков и онези, които му дърпат конците.

Когато иска да бъде рязка, Попова знае как да го направи- би могла да използва тенекиените нотки в гласа и изказа а не да ги употребява само срещу президента. Да сте я чули да се е възмутила от онези, които имат реалната власт в страната? Очевидно ги смята за съвършени, щом като острото й чувство за справедливост нито веднъж не е забило копието си в тялото на изпълнителната власт и не е задействало медийната й алармена система срещу тях, а вие само и единствено срещу държавния глава.

Нима една толкова независима персона, която войнствено държи да демонстрира собственото си мнение срещу човека, с когото е избрана заедно в екип, би позволила името й да бъде спрягано в предизборната кампания без да наложи цензура на тази незаконна (зло)употреба?

Гръмна още една противопехотна мина, заложена от кадровиците на прехода. Интересното е, че пехотинецът Плевнелиев упорито я заобикаля и отказва да я настъпи. Но тя си има срок на годност. Поради което мината Попова избухна, задействана дистанционно. Ефектът е като от онези ракети за разпръскването на облаците над Червения площад в Москва за целите един парад. Ако не друго, настъпи проясняване.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional