Свободата днес и тук 02 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Дупката

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


            Обещават ни първата тръба за „Южен поток” по дъното на Черно море да стигне до нас през декември 2015. Обещава ни го шефът на „Газпром” като на дечица в лунапарк. Все едно „мьi ждем в томленном упование” да ни достигне заветната тръба с още по-заветния й газ. Те вече строели в България, газопроводът навсякъде бил получил статут на „национален приоритет”. Ако „навсякъде” значи българско правителство, парламент и загряващи гласовити резерви в подкрепа на проекта, значи наистина е така. „Доброто” и натрапено да е, длъжни сме да го приемем. Независимо от направо излишните дискусии на Реформаторския блок, че последните промени в Закона за енергетиката, внесени от БСП, са по предложение на „Газпром”. По-важно е твърдението на министър Стойнев, според когото понятието „морски газопровод” запълва дупка в българското законодателство.

            Трябва да гласуваме, българи. Нека в седмицата, която остава до избора ни, се запитаме кой и къде определя нашия национален приоритет. Да се запитаме дали законодателният ни орган не е безотказен бутон в чужда система.

            Защото съмнения има, а и документи се представиха. Още през август миналата година дъщерната фирма на Газпром "Южен поток транспорт b.v" е предложила в Закона за енергетиката да има изменения и допълнения. Приетият на първо четене закон е срещу интересите на България и е подготвен извън нея, е мнението на Мартин Димитров. Според него законът ще доведе до по-високи цени на газ, ток и парно. А според бившия (защо ли) енергиен министър в правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков целта е „Южен поток” да се извади от обсега на европейското законодателство, да премахне възможността за конкуренция – без оглед на това, че е в ущърб с интереса на българските потребители. Без оглед на това, че високите цени на газа за България ще останат.

            Но явно така искат традиционните - макар и оредяващи гласоподаватели на столетницата с небългарски корен. Така искат беловласите й фенове – да плащаме всички по-скъпо, да сме вечно зависими и благодарни неясно защо. А може би си струва да горим европейския флаг в нозете на съветския гранитен истукан и да плащаме скъп газ.

            Хайде да затворим очички и да си представим, че Полша днес я управлява синът или внукът на Едвард Герек и съответната, отишла в небитието вече партия. Само че политическият мезозой в Полша свърши. Приключи.

            Сега да отворим очички и да се уверим кой все още и защо ни управлява. Управляват ни в еволюция на регреса и увеличаваща се законно енергийна зависимост. А законите трябва да се спазват, нали така.

            Имам мнение относно това на г-н Борисов – че досега да е построил „Южен поток”, ако беше на мястото на днешното „туткаво” правителство. Няма да го споделя сега – седмица преди изборите. Не ви насилвам, българи, да споделите моя избор. Моля ви само да гласувате – ако не с 10, с 18. Защото по-добро засега не виждам. Не че 10 и 18 са равностойни в моите очи, но това си е мое мнение. Просто гласувайте. Защото сме на път да се превърнем в истинска дупка с евразийско бъдеще. А това е по-обидно от клекалото на Давид Черни, което изобщо не беше обидно. Както не беше обиден и направеният филм за децата от Могилино „без любов”. Истината си е истина и няма причина повече да я смитаме под чергата.

            Гласувайте, българи.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional