Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Русофилите в България не оправдаха доверието на Путин

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Русофилите в България са на път да свалят русофилското правителство заради недостатъчното му старание пред Путин. Това е основният извод от факта, че маршируващите под строй избиратели на БСП наказаха любимата си партия с въздържание от гласуване и така гарантираха разгрома й на евроизборите.

 

Да, за съжаление катастрофата на столетницата е резултат от (не)приятелския огън на заградителните отряди с картечниците, които стрелят в гръб срещу отстъпващите другари от правоверната по отношение на Москва антиевропейска линия.

 

„За съжаление”, понеже щеше да е по-добре поредната победа на ГЕРБ над БСП да е резултат от силата на гражданите за европейско развитие в България, а не да е производна от наказателната пасивност на вбесените русофили, които не могат да понесат дори и уклончивата позиция на управляващите спрямо руската агресия в Украйна ( агресия, ГЕРБ нито веднъж не нарече агресия, както я наричат в Европа и в Северна Америка).

 

Посланието е „ нито крачка назад, Москва е зад нас”!

 

Москва обаче се оказа в ролята на клекналия отзад играч, който препъва отстъпващи, без обаче да си дава сметка, че мечешката игра може да се окаже „играчка-плачка”..

 

БСП и „Атака” направиха тази крачка, препъвайки се след напъването в представянето си на европейския хиподрум като руски троянски коне. И понеже се препънаха, Бареков моментално ги нарита по време на пресконференцията си докато се гърчат на земята. Той дори прогледна за факта, че от „Атака” са руски националисти – нещо, което така и не „забеляза” досега, опирайки се до вчера на двете си русофилски патерици Росен Петров и Ангел Славчев, чрез които се заиграваше с русофилския електорат. Но се оказа, че поседналите на руския клон очаквания го прекършиха- накачулените на него маймуни преиграха с маймунските си номера.

 

Двамата руски кочияши, употребявани за пришпорване на русофилски вот, бяха изпаднали от неговата предизборна карета в нощта на голямото препускане с обяснения за резултата от изборите пред телевизионните камери. Уж са официално заместници на Бареков в партията му, но се оказа, че други седяха на техните места от двете страни на новоизпечения вожд в нощта на пресконференциите.

 

Поредното преобръщане на Бареков наистина е новина (повтарям, обръщането на палачинката, видно от израза „руски националисти” по адрес на „Атака”) е индикация за мълниеносно пренастройване на мимикрията на руската пета колона на вълната на провала на русофилския вот чрез разграничаване от победените му досегашни адепти. По стара руска традиция към дезертьорите (или просто към падналите) няма милост- заградителните отряди стрелят с картечниците в гръб на себеподобните си, проявили слабост.

 

Новината за автора на тези редове е, че този акцент, обясняващ развръзката на т.н. европейска интрига на изборите, най-после беше припознат като водеща тема от водещи политици, водещи коментатори, водещи на телевизионни предавания и какви ли не още водещи фактори, които буквално до преди някоя и друга седмица се водеха от правилото да не споменават очевидното, надявайки се да избегнат най-лошото.

 

Щом диагнозата е поставена, има надежди за начало на оздравителен процес.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional