Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Русия ще нахлуе в Украйна – неизбежно е почти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Беров, http://www.ivremena.com


Великата страна иска един стратегически важен полуостров от една съседна държава. Съседната държава отхвърля исканията на Великата страна. Тогава Великата страна изпраща към границите на съседната страна 25 пехотни дивизии и около хиляда танка. Европа си трае примирено.

Уплашена от възможна война, съседната държава се съгласява да отстъпи част от своята територия  на Великата страна. Съгласява също да й даде няколко острова, само мир да има.

Това не удовлетворява Великата страна, обаче. Тя си иска стратегическия полуостров.

По-осведомените и по-начетените вече са се досетили, че не става дума за Крим.

Става дума за финландският полуостров Ханко. Когото „великата страна”, Русия, в ония времена назовавана Съюз на Съветските Социалистически Републики продължава да си иска, защото й бил стратегически важен.

По-осведомените могат също да си припомнят как продължава цялата тази поучителна и смъртоносна разправия. Смъртоносна, защото носи смърт на около 150 хиляди съветски и 25 хиляди/ точно шест пъти по-малко/ финландски военнослужащи. / Източник http://elearn.uni-sofia.bg/pluginfile.php/32049/mod_resource/content/0/08_SSSR-Finland_1939.pdf

Продължава с война, разбира се. А до война се стига след като финландците правят нещо много тъпо. Направо безумно тъпо. Точно на границата стрелят седем пъти с оръдие по посока на „великата” страна и убиват четирима руски /съветски/ военнослужащи. Това според съветската пропаганда, разбира се.

И от 1939 година– направо в днешни дни. Няма начин някои украинци, независимо кои и какви, да не убият някой руски поданик или някои рускоезичен в Украйна.

Няма начин да не стане така. Няма друга възможност, няма друга опция. Просто защото диктаторите и диктаторчетата са тъпи. Похватите им едни и същи. Малката беззащитна страна, която трябва да бъде превзета винаги прави това безумие – убива няколко души от Великата страна на диктатора и Великата страна на диктатора тутакси нахлува в малката беззащитна страна за да защити своите.

Ами защо мислите Хитлин нападна Полша. Защото на границата едни поляци произвеждат изстрели и убиват хитлеристки военнослужащи, разбира се.

А защо Хитлин напада Судетите. Защо си присвои Австрия ? Ами за да спаси немскоезичните от чуждото потисничество, разбира се. Защо Сталин нахлу в Полша. За да спаси руснаците и рускоезичните от полския тормоз, разбира се. А защо Путлер нападна Грузия. Пак по същата причина. Защо нападна и си присвои Крим.  Пак така. Защо се готви се да нападне Източна Украйна. Ами за да спаси рускоезичните от чуждото потисничество, разбира се. А откъде се разбира, че има такова потисничество. От медиите /от пропагандата/ на Путлер и Хитлин, разбира се.

И тъкмо затова / разбира се, разбира се/, няма начин някой украинец да не извърши неизбежното безумство – да убие руски военнослужащ.  И от медиите на Путлер се разбира, и от случилото се преди половин век се разбира, и от всичко се разбира.

Диктаторите и диктаторчетата са тъпи и първични хора. Нямат въображение. Никакво. По-тъпи и по-първични от биха могли да бъдат само техните последователи

А, да – и още нещо – все някои ги вика на помощ. Като при оня виц от времето на Съветската война в Афганистан. Изправил се Горбачов, или който беше там, до афганистанската граница и извикал : „Искате ли помощ”, ехото отвърнало „помощ, помощ” и руските танкове тръгвали на помощ, разбира се, разбира се.

Отново Финландия. Не за друго, а за да се разбере какво ще се случи с Украйна. Диктаторчетата и диктаторите са първични. Никакво въображение. Едно и също си знаят, него си правят.

Съветска Русия напада Финландия на 30-ти ноември 1939 година, след като вече си е присвоила Полша /Абе защо ли това нападение не се води като част от Втората световна ? Защо толкова малко хора знаят за него/. Като Путиновата / ой, извините пожалуйстя/, като Сталиновата пропаганда обявява :  “Ние идваме във Финландия не като завоеватели, а като приятели и освободители на финландския народ от гнета на земевладелците и капиталистите”

Ох, пустите му експлоататори, угнетители и капиталисти. Пустите му САЩ

/ По онова време  Сталин не все още се е досетил да обвинява САЩ за войните в Европа. Което не му пречи през 1937 година да осъди и разстреля генерал Тухачевски защото бил американски шпионин.  На което обвинение Тухачевски простосърдечно възразява : „ Ама товарищ Сталин, аз дори не знам американски”. Това между другото. /

Та за пустите му капиталисти. И пустите му Съединени Американски щати. Каквото и да се пораздвижи из путинско-комунистически свят, все те са виновни. Все те са в основата. За Унгарското въстание, за Чешката пролет, за Полската Солидарност, за Грузия, за каквото се сетите – виновни са САЩ.

Ама пък възмутително в края на краищата. Имат си там КГБ, имат си ЦРУ, имат разни университети и в тях всякакви професори, доктори на науките си имат, академици и всякакви си имат, имат си продажни поети, писатели, кинаджии и журналисти, пък освен САЩ нищо друго не могат да измислят като причина за злощастията си.

Добре, че е беше руската църква да им измисли „православието” като допълнително обяснение и оправдание. Като руският патриарх Кирил, вместо да призове воюващите православни към мир и благоразумие, започна да се мазни на Путин по унизителен и мерзък начин. Поведение, което е светотатство и гнус, а не православие.

Също и измислицата за фашистите. Няма значение, че по всички показатели за тоталитаризъм и фашизъм, фашистка е тъкмо Путиновата държава. Това за фашизма си върви като опорна точка с пълни сила. Отново. Пак

Защото никак не е нова тая опорна точка. И нищо чудно да е измислена в родната ни България. Негли когато излязоха от горите и започнаха да избиват всички по-образовани и по-издигнати хора, нашите каскетаджии ги обявяваха за фашисти. Кмет, поп, учител, бакалин, земеделец, всичко което не поддържа комунистическите зверства бива обявено за фашист. Така и сега в Украйна - всички, които са против корумпираната руска подлога Янукович са фашисти. /Между другото,  докато в Нюрнберг има 12 осъдени на смърт фашисти, в България те са 2730. Тоест според българските путинисти в България е имало 227 пъти повече фашисти, отколкото във фашистка Германия. Нищо чудно, ако според руските путинисти се окаже, че сега в Украйна има триста пъти повече фашисти, отколкото във фашистка Германия някога. Просто всички, които не са путинисти са фашисти – толкоз. Като в България през 44 -47 година на миналия век.

И отново за руското нахлуване във Финландия / и не само там/.

След като не получава стратегическия полуостров /Ханко, не Крим/, Русия естествено се захваща с „освобождението” на Финландия/. Между другото каквито и понятия да вземе човек от сталиновата и путиновата пропаганда, все трябва да ги слага в кавички. Та да продължим с кавичките. На втория ден след като Русия освобождава Финландия /ей да не забравите кавичките/, левите партии в страната създават Народно правителство на финландската демократична република /кавичките/, което отхвърля властта на официалното финландско правителство.  Русия веднага обявява, че признава само това правителство защото то било народното, то било истинското и каквито там кавички се сетите.

Това нещо да ви напомня ?

Всъщност това напомня всичко, не само Украйна.

Напомня и Литва, и Латвия, и Естония, и Полша, и Буковина, и Молдова, и Афганистан, и Чехия, и Унгария, и България и всички страни, които СССР и Русия са нападнали. А то значи всички съседи на Русия /включително Китай/ държави плюс останалите, които не са й съседни.

По-нататък.

На 3 декември Финландия се обръща към Общество на народите с молба за защита и подкрепа. ОН призовава Москва да прекрати военните действия и да приеме посредници. Москва отхвърля това предложение, заявявайки че Съветският съюз въобще не води война с Финландия /сик/, а живее в мирни отношения с Финландската демократична република /сик/, с която на 2 декември 1939 г. е сключил договор за взаимопомощ и дружба /сик, че и сиктир даже/.

Сложихте ли кавичките където трябва ?... И да не мислите, че наглостта на кагебиста Путин е нещо ново.

По-нататък.

.На 11 декември 1939 г. Асамблеята на ОН избира комитет по финландския въпрос, който се обръща към правителствата на СССР и Финландия с призив да бъдат прекратени военните действия и незабавно да започнат преговори за мир. Молотов обаче за втори път отказва. На 14 декември Съветът на ОН приема резолюция за изключването на Съветския съюз от организацията

(причислявайки го по този начин към групата на държавите-агресори) и призовава страните-членки на ОН да окажат подкрепа на Финландия.

В отговор Сталин изразява своето удовлетворение от факта, че „с изключването на СССР от ОН, той се освобождава от политическите отговорности свързани с изпълнението на неговите задължения.

/ Източник http://elearn.uni-sofia.bg/pluginfile.php/32049/mod_resource/content/0/08_SSSR-Finland_1939.pdf /

Същото като сега. Развитите държави и народи призовават, приканват, обръщат внимание, вземат решения, санкционират, а пък Путин, както казват изгубилите всякакви притеснения и срам путинисти „си го премества”. Тоест изразява своето удовлетворение от факта, че с изключването на СССР  от ОН, тоест на Русия от Г8 и с разните му там санкции, тя /Русия/ и той /Путин/ се освобождават от политическите отговорности, свързани с изпълнението на своите задължения.

„ Путин живее в друг свят” – каза Меркел. Без сама не подозира колко е права. Защото не подозира /все още/, че за Путин Женевският договор няма никакво значение. Ама никакво. Той е само хартия с която при случай би могъл да си напали огън на брега на реката, за да си опече хваната собственоръчно риба.

Хартия, каквито са и всички договори, сключени от всички руски диктатори и диктаторчета.

Договорът има стойност и смисъл само когато е сключен между свободни хора, свободни граждани и свободни държави. Не може да има договор между господаря и роба, между помешчика и крепостния, между дворянина и горничната, между партийния секретар и строителя на БАМ. Не може да има договор между СССР и евенките, гиляците, татарите или чукчите./ Между американците и индианците е имало, все пак, от кумова срама поне/Не може да има истински договор между Хитлерова Германия и Сталинова Русия. Не може да има истински договор между Путиновата Русия и когото и да било. Няма как.

Още през 11 век гражданите на Европа са започнали да сключват договор с феодалите. Те плащат данъци, феодалите ги пазят от нашественици и разбойници. Още през 13 век английските граждани сключват договор с краля. Развитие на Европа е поредица от сключени договори – между държави, между граждани, между съсловия, между всякакви обществени кръгове и образувания. Самите конституции на европейските държави са договор с който свободните граждани свободно определят правилата по които ще живеят заедно. Затова европейските държави са правови държави. САЩ също е правова държава, там договорите и съдопроизводството са вече национална особеност, ако не и национално увлечение.

В цялото развитие на Русия, от създаването й още /Иван Грозни/ има само едно. Сила. Никакви договори. Този, който е по-силен, този който вземе насила властта, той управлява, той раздава правосъдие, той определя по какви правила ще живеят крепостните, робите, поданиците, че и дворяните. С така наречената конституция /създадена от разстреляния в последствие Бухарин/ Сталин може да си трие каквото има там за триене или да си пали лулата, също както Путин може да си пали крайречен огън със сегашната конституция на Русия.

Затова Путин, диктаторите, диктаторчетата, а и техните поддръжници и последователи разбират само от три неща.

Първо нещо– силата.

Второ нещо – силата.

И трето – пак силата.

Добре би било, ако и сегашните ръководители на Европа го разберат.

Четете история госпожи и господа, мислете и действайте. За да не стане нахлуването на Русия в Украйна от почти неизбежно в съвсем неизбежно.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional