Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

На червените избиратели трябва ясно да им се нарежда и изпълняват безпогрешно

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Като гледам горещата новина в аванс ( преди да е потвърдено официално), според която Александър Симов, младият партиен любимец на Станишев и Димитър Иванов – Гестапото измества от четвъртото място безпартийния, но виден деец на червената кауза Петър Курумбашев в листата на БСП за Европарламента, не знам което е за „префернициране” ( предпочитане, но нали вече приехме да казваме преференция, вместо предпочитане).

 

Избирам да преференцирам напомнянето, че объркването на сметките си е объркване, но личната рекламна кампания в полза на Симов сработи както нищо друго в редиците на БСП. Избирателите на партията напълно се оплетоха в сложната за тях система с преферeнциите, но безпогрешно разпознаха лично похваления по линия на партията и ДС Симов, за когото докараха специално да пее любимата си съветска мумия Йосиф Кобзон. Как да не го преференцират другарите и другарките по села и градчета?!

 

Да сте чули някога Станишев да хвали пред строя Курумбашев без да са го питали да оценява в телевизионно интервю личността му? Или да сте видели това да прави Гестапото? Не сте. Но и двамата го направиха за Сашко ( както гальовно го нарече Гестапото).

 

Ето защо не е справедливо да се каже, че в БСП имало някакво неподчинение на началниците и нехаресване на курса на партията. Напротив- за когото им казаха ясно и без никакви преференции като алтернатива, за тогова и гласуваха, както се вижда от случая със Сашко.

“Не мога да кажа дали е вярно, чувам подобни неща, но още не смея да се зарадвам”, казва Сашко, цитиран в сайта в. “Труд” малко преди всъщност да бъде натъжен, защото самата другарка Мая Манолова, куратор на промените в изборния закон, беше мобилизирана по партийна линия. В  централните новини на БНТ  тя беше цитирана да успокоява червения енергиен олигарх Курумбашев с опровержение, че Симов не го измества.

Боричканията продължават.

Колкото до другия млад русофилски проект на БСП Ангел Славчев ( Че), внедрен като заместник на Бареков в „България без цензура” и на него явно му предстоят славни дела. Но за безславните му деяния и тези на началника му в партията без цензура междувременно се изказа един бивш негов съратник.

 

Не че някой се е съмнявал в корупционната схема на хранилката в тази партия, но Дончо Дудев все пак я разкрива в първо лице в писмо изпратено до някои медии.

ОFFNews

Едно от знаковите лица на февруарските протести от 2013 година Дончо Дудев написа отворено писмо до Николай Бареков след изборите на 25 май.

В писмото Дудев обяснява защо, за разлика от някогашния си съратник Ангел Славчев, е отказал да се влее в редиците на Барековата партия. Т

Публикуваме пълния текст на писмото:

До Николай Бареков от Дончо Дудев
Отворено писмо*

Няма да се обръщам към теб на Вие, защото се познаваме и най-вече защото не изпитвам уважение към теб!
„Майко, отивам на заколение…“ този твой цитат за пореден път предизвика у мен съжаление и тъга. Съжаление, защото смяташ, че по този елементарен начин ще се въздигнеш като герой в очите на хората и тъга, защото някои ще ти повярват.

Аз не ти вярвам, защото помня. Помня как се подмазваше на Борисов, помня как му носеше цветя, помня как обещаваше, че ще го вкараш в затвора, а сега го поздравяваш… Помня как обиждаше земеделците, които протестираха, а сега си ги слагаш като значка… Помня как ти и телевизията, в която работеше и управляваше, коментирахте против протестиращите от февруари, а сега и тях си слагаш като значка… Помня как скочи срещу Българите, които се опълчиха на олигархията в лицето на Цветан Василев и Пеевски, а сега казваш, че ще ги премахнеш…

Ти си лъжец! Казвам го най-отговорно! Николай Бареков е лъжец!

Ще запомня обещанието за безплатните лекарства, ще запомня и за таблетите и за всички други обещания, които даде пред Българите…

Сега имаш много значки, на земеделци, на майки, на протестиращи, на националисти… Не се свениш да използваш розетата от Плиска и то по безобразен начин, не се свениш да носиш лика на Левски и Ботев на гърдите си в които бие едно мише сърце. Бареков, ти никога няма да имаш „значката“ на достойния Българин, на неподкупния, на вярващия в идеали човек.

Ти каза в едно от многобройните ти словоблудства за „колегите“ на Ангел Славчев, че нямат характер и сравни него с нас. Това писмо е моят отговор!

Не приех твоето предложение за телевизионно предаване, не приех парите, които ти ни предлагаше и трябваше да отидат за офиси и заплати в страната и София, не приех да съм наблюдател на изборите за кмет във Варна с основен фаворит Бозов, не приех да участвам в политическия проект „България без цензура“ и да използваш името ми. Постъпих така както постъпих и преди години в гражданско движение „Сила“. Отказах и се махнах, след като тогавашните „свободни граждани“ се срещаха с Алексей Петров и Бойко Борисов. За сведение на хората, сега „Сила“ също е една от твоите значки.

Това е моят характер и се радвам, че не проявих характера на Славчев! Радвам се и съм горд, че Янко Петров, Йоанна Иванова и още много хора от протестите са до мен. Хора като тях ми дават сила и вяра, че България има бъдеще…

Помня! Дончо Дудев
Дата: 26.05.2014г.

*Заглавието е на редакцията на OFFNews

И още:

Медиапул

Над 80% от хората, които през февруари м.г. спонтанно започнаха да организират в различни градове у нас протестите срещу цените на тока, бързо преминали в масово недоволство срещу тогавашното управление на ГЕРБ, впоследствие са преминали на заплата към Николай Бареков.

 

Това обяви пред БНР във вторник Дончо Дудев, един от основните протестиращи, появяващи се в медиите покрай демонстрациите срещу електроразпределителните дружества и цените на горивата.

 

Той бе потърсен за коментар от държавното радио по повод на обръщението си към новия политик Бареков, което разпространи по-рано през деня в личния си профил във Фейсбук. В него Дудев предупреждава бившия шеф на свързваната с банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски ТВ7, че ще следи как ще изпълнява многобройните си обещания.

“На 80 на сто от хората, с които се запознахме през февруари миналата година и организираха протестите в своите градове, им бяха осигурени офиси, съответно и заплата, което е абсолютно доказуемо. Всичко минаваше през “България без цензура”, уточни пред БНР Дончо Дудев.

По думите му заедно с останалите активисти от протеста, довел до падането на кабинета “Борисов”, те са получили предложение от Бареков “да влезем в политическия протест, да се използват нашите имена и ние да бъдем налагани като лица на този проект”.

“Беше ни предложено да направим продуцентска къща, която да реализира предаването в телевизионния ефир, да минават едни пари, които да отиват за офиси и заплати и изграждане на структури”, допълва Дудев


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional