Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Очаква се южен потоп от подкупи на българския корупционен перон

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

          Континенталната загуба на социалистите на парламентарните избори доведе до логични социалистически оставки по места.

Председателят на Унгарската социалистическа партия Атила Мещерхази подаде оставка днес, след като партията претърпя тежка загуба на ( националните и) европейски избори и остана трета политическа сила в странвата.

Нещо повече, Мещерхази се отказваи от поста парламентарен лидер на партията.

Пръв се оттегли по подобни причини лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Алфредо Перес Рубакалба. Последва го министър-председателят на Белгия Елио ди Рупо, също провален на изборите социалист.

Къде сме ние по този показател?

Тукашните социалисти си имат началник, който се кланя на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в деня на Европа, където участници в сборището горят европейското знаме, но Станишев, най-висшият европейски социалист, така и не се разграничи от тази символика. За него победата на Червената армия над България е по-висша ценност.

Лидерът на българските и европейските социалисти демонстрира ясно, че се бори за гласовете на русофилите в България и сега не му достига един глас, за да се реши да постъпи като съпартийците си в споменатите по-горе европейски страни. Това е гласът на Путин, който явно още не му е наредил да си ходи от върха на БСП.

Същевременно Путин обира овациите на крайните националисти във Франция на победилата там Марин Льо Пен, за която руският президент е съмишленик в борбата за „съхраняване на християнските ценности”. При това Франция изобщо не е освободена, а окупирана от Русия през 19-ти век и през втората световна война се оказва освободена от американците ( ама наистина, а не като България, окупирана от СССР).

Пълна каша!

Българските социалисти си падат по Путин, който им размахва пръст за недостатъчното старание да се хвърлят с кирките да копаят трасето за „Южен поток”, докато европейска Франция дава пример как се печели днес симпатията на Кремъл: с откровена ксенофобия и расизъм, обявени за „християнски ценности”.

Понеже се оказа, че кресливите пазители на този вид „ценности” нещо го закъсаха на изборите тук, ето едно откровено обяснение за това как точно действа Русия за прокопаване на своя „Южен поток” през България.

Най-напред ни плашеха с танковете. После дойдоха танкерите. А сега нахлуват направо с влакове.

Казва го не друг, а Валентин Вацев, бившият съветник на Жан Виденов, който няма как да не знае и за влаковете с руски горива, които минаваха контрабандно през България и се изливаха в огъня на югославската война, като част от огромните отчисления от това системно нарушаване на югоембаргото останаха тук и формираха българската организирана престъпност.

На въпроса на колегата Стойко Стоянов от сайта „Фактор” кой все пак е тайнственият кукловод на държавната власт” в България днешният университетски преподавател Вацев отговаря :

„- Не знам, можем да гадаем. Това е нещо като държавен комитет или парламентарен комитет, който на първо място гарантира реализацията на българо-руските икономически отношения и спогодби. Там има за изпълнение една основна задача и те даже не я крият – целта е изграждането на „Южен поток” и сме все по-близо до техническото начало на старта на този проект. Буквално, ако следващите 45 дни някой не събори това правителство, после и с ядрени удари „Южен поток” не може да бъде спрян. Да не забравяме, че противниците на този проект са два вида хора – едните са идейни американисти, които смятат, че руската тръба ще озлочести България, а другите – просто се сърдят, че не са поканени. Няма съмнение, че от Русия са се задали няколко влака претъпкани с пари. Тези композиции някого ще позлатят, а други ще бъдат размазани от тези пари.”


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional