Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Социалистически вожд от съветския нафталин

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Милен Радев, http://de-zorata.de/

Първата пресконференция след Европейските избори на Председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Станишев ще остане в брюкселските анали.

На въпрос на колегата Статул Карабашев за личната му изборна катастрофа в България шефът на ПЕС отвърна рязко, че не е нужно да отговаря на въпроси на “политическия противник” и закри пресконференцията.

Навярно трябва да се благодаряме, че не се разпореди неудобно питащият да бъде отведен незабавно на сигурно място.

Младият партиен ръководител и друг път се е отличавал със забележителна толерантност. Както например неотдавна при честването на “Дена на победата” пред паметника на Съветската армия в София, когато негови партийни другари и в негово присъствие необезпокоявано гориха знамето на ЕС:

Сергей Дмитриевич (според руската именна система!) Станишев, шеф на БСП – слабо реформираната наследничка на БКП – и шеф на Партията на европейските социалисти е роден през 1966 г. в Съветския съюз.

До разпадането на СССР той е съветски гражданин, след това става руснак.

Отказва се от руското гражданство чак през 1996 г., когато се чувства призован за по-висши политически дела. Взема българското гражданство на своя баща.

Баща му е Димитър Станишев – дългогодишен член на ЦК на БКП и завеждаш международните връзки на този де факто филиал на КПСС.

Младият Сергей (име, което от десетилетия в България обозначава принадлежност към праволинейния и русофилски елит) защищава през 1989 г. дипломната си работа в Московския университет на тема “Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия”

Днес този специалист по съветските униформи възглавява Партията на евопейските социалисти и си точи зъбите, както се чува за комисарско място в Брюксел.

През 2006 г. руският посланик в Евросъюза Чижов в пристъп на необичайна откровеност нарече България “нашия Троянски кон в Европа”.

Трудно е да си представим по-точна персонификация на този Троянски кон от днешния шеф на българските и европейски социалисти Сергей Станишев


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional