Свободата днес и тук 21 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Отче наш", или колко пъти може да сбърка Орешарски в една молитва

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 


 

Датата е 6 май 2014г. Навръх Гергьовден премиерът Пламен Орешарски посещава българския Зографски манастир в Света гора, където е поканен да прочете Господнята молитва "Отче наш". 

Всичко върви добре до момента, когато премиерът трябва да произнесе думите "...както и ние прощаваме на длъжниците си; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия". Чуйте какво казва вместо това. 

Аудиофайлът се разпространява в мрежата за споделяне на съдържание YouTube и е качен от потребителя Марин Митов. Той е качен на 17 май и до момента информацията, че записът е автентичен, не е опровергана. Случката е цитирана от проф. Калин Янакиев в негов текст за портала "Култура". "Дневник" потърси шефа на правителствената пресслужба Ани Димитрова за коментар, но тя не отговаря на мобилния си телефон.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/02/2313227_otche_nash_ili_kolko_puti_moje_da_sburka_oresharski_v/


 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional