Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Бареков и Сидеров в руската мутрьошка

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иво Инджев, http://ivo.bg/

 

Въпрос за следизборна кръстословица:  руска дървена консерва.

Отговор: мутрьошка ( обикновено е лъскава, лакирана, шарена и освен като сувенир без практическа стойност служи също за символ на многопластовите руски изненади).

Никога не знаеш какво ще изскочи от нея- в Крим изскочиха например маскирани и безмълвни същества, които се самоотрбраняваха с кораби дори без никой да ги напада, а после се “оказа” , че били руски войници. Изненадаааа!

 

Бареков, който предизборно се време във вярност на пролетариите ( засега само в България), сподели тъгата си по комунизма и предложи реставрацията му да бъде скрепена с възстановяване на задължителната казарма, днес пак обърна палачинката и този път пожела да става консерватор в европейския парламент.

 

Представям си хералдическия му знак ( зер консерваторите в европата имат аристократично потекло). Нещо като ревящ Бареков в лъвска поза, закичен с дудук, върти на скара кебапчета с нахлупена до ушите палачинка.

 

Този човек не се посвени да се идентифицира с Левски, разнасяйки го рекламно на гърдите си като да е някой терорист от рода на Че Гевара, а собствената си доволна физиономия щампова на детски тениски и се снима с ощастливените с този политически кич дечица.

 

Понеже Борисов (неофициално) го титулова като презерватив, Бареков си хареса символиката и в деня на евроизборите раздаваше на слисани българи това приспособление за намаляване на раждаемостта, а своята многократно самопохвалена ученост доказа с разпращането на електронни съобщения по случай празника на българските букви 24 май на латиница ( и беше най-после глобен за нарушаване на закона в деня за размисъл преди изборите)

 

Бареков направи консервативната си заявка в множествено число. Това автоматично означава най-малкото, че и двама му заместници Росен Петров и Ангел Славчев ( Че) също са преоценили досегашните си левичарски забежки. Освен ако всъщност техният партиен вожд вече не говори за себе си като за „ние”, както говорят монарсите и някои техни имитатори в едни болнични заведения.

 

Защо обаче най-новият продукт на кремълската мутрьошка ( която си е вид дървена консерва) да бъде упрекван в ексцентричност, след като прототипът му Сидеров по същото време участва във възраждането на комунистическия интернационал под формата на сборище на европейски крайни националисти, поставили се в услуга на Путин и неговия евразийски вариант на руския експанзионизъм. Австрийският „Тагесцайтунг” споменава като частник баровеца от Ямбол, доказал склонността си ругае френски дипломатки, да замеря белгийски сервитьори с тапи от шампанско и да стреля магистрално срещу невъоръжени сънародници. Така че Сидеров е бил компаньон на разни повехнали европейски човекомразци, мнозина от които издънки на свелото ( от гледна точка на антисемитските погроми, кладите на инквизицията и други отблясъци от онова време) средновековно минало.

 

Сидеров и останалите съзаклятници, изповядващи преклонение пред новия кумир на техния интернационал Путин, се събрали тайно край Виена преди няколко дни, за да обсъдят как да се борят срещу гейовете и вразите на християнските ценности. Масрафът платил виден руски олигарх, а неофициален вожд го играл руският идеолог на евроазиатщината Александър Дугин.

 

Понеже сбирката е била силно засекретена ( така казват цитирани от вестника участници в нея), подозирам, че са вършили обратно на заявената от тях твърда ориентация срещу гейовете. Вероятно именно по тази причина не са поканили раздавача на презервативи Бареков- щяха да се издадат!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional