Свободата днес и тук 29 Септември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов: "Незабавни избори, веднага"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Mediapool.bg

 "Незабавни избори веднага, сега", призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде извънредна пресконференция в четвъртък след червения картон, който ДПС показа на правителството с изявлението на лидера си Лютви Местан, че "предпочитат избори до края годината" .

 

Днес стана ясно, че мандатоносителят не е бил БСП, а ДПС. Това е поредният срам за левицата", обяви триумфиращо бившият премиер.

 

Още от утре да се започнат консултации при президента кога да предсрочни избори, настоя Борисов, който не е съгласен с посочените от ДПС дати в края на ноември или началото на декември.

 

Това трябва да се случи, защото ако правителството вземе тези 3 млрд. допълнителен заем и остане да работи още три месеца, това означава следващото правителство да влезе ноември-декември в най-тежкият период с бюджет на това правителство.
 

"В това отношение Станишев и Орешарски са царе. Считам за правилно или незабавно да си подадат оставка, днес, за да се опитаме септември-октомври да има шанс още нещо да се направи, да не харчат нито лев повече, да не правят никакви назначения или, за да им блеснат всичките лъжи и измислици, да се отиде догодина на избори две в едно. Ноември месец при тези пасиви няма кой да удържи за повече от три месеца”, каза Борисов.


Според него на сегашния кабинет са нужни поне още 2 млрд., за да изплащат по оперативните програми.


Според Бойко Борисов, едни предсрочни избори не освобождават "тази тройна коалиция от отговорност”, защото "толкова поразии се направиха, че следващото правителство, не виждам как нормално с нормални действия ще излезе от кризата”.


Лидерът на ГЕРБ смята, че обявените от Местан дати за предсрочни избори (краят на ноември – началото на декември) са пагубни, като даде пример със задлъжнялостта, БДЖ, здравеопазването. Но най-вече, каза Борисов, направеният бюджет от това правителство ще задължи следващото правителство да направи такива реформи, с които за един ден да отмилее на народа.
 

"Аз казах, че чувството за самосъхранение на БСП и ДПС сигурно ще се задейства, защото след този успех на ГЕРБ при едни парламентарни избори за парламент, резултатът ще е в наша полза. Нито един ден не сте видели у нас еуфория, всеки ден заявявах ясно и точно, че катастрофата вече е факт", продължи Борисов.

 

"С днешното изказване на г-н Местан и част от депутатите на левицата става ясно, че това, което една година ясно и точно ви говорих, че тази безпринципна коалиция не само е пагубна за България, тя не е естествена”, лидерът на ГЕРБ.

 

"Виждате как започват сега да си прехвърлят вината. Като ви казах, че Орешарски е псевдопремиер, вие се опитвате да ми цитирате премиера Орешарски. За една година те докараха до там, че се наложи и ЕК, и всички да им казват какво ще се случи”, каза той.


Според него не е коректно Лютви Местан да сравнява европейски избори с парламентарни, "защото ако сравним парламентарните избори те са в много полза на ГЕРБ”.

 

Малко по-рано лидерът на ДПС за пореден път направи равносметка на резултатите на основните политически сили от евроизборите - БСП губи над 500 хиляди гласа, победителят ГЕРБ - над 400 хиляди гласа доверие, както и Реформаторският блок, които са загубили над два пъти в сравнение със сумарния вот на всяка от партиите преди една година. ДПС е единствената формация, която разшири подкрепата си, при това без гласовете на изселниците от Турция, които нямаха право да гласуват на евровота.

 

ДПС не иска да бъде завлечено в канала от БСП и "Атака"

 

"БСП иска на всяка цена да управлява, "Атака” иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена от тях в канала. Това е логиката", каза по-рано Борисов в кулоарите на НС в отговор на въпрос, че двама души - Сергей Станишев и Лютви Местан, вече десет дни не могат да се срещнат, а управляват държавата.


Според него сигурно се срещат всеки ден и не могат да се разберат.
 

"Като се говори за плавен преход от г-н Местан, мога да разчета така думите – съзнава, че не е логично партията победителка на всички избори досега и за български парламент, и за европарламент, да е извън управлението”, коментира Борисов.

 

Да се определи пожизнен царствен пост за фамилия Станишеви


Той иронично предложи да бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят, "в който за фамилия Станишеви да се определи пожизнен пост – висок, царствен за вечни времена”


В кулоарите на парламента той декларира, че партията ще го подкрепи да се намери длъжност "на това момче да мирне", защото не може да стане в партията си пръв.
 

"Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски”, обясни Борисов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional